Zsírfeltöltés mellen

Read so far

Zsírfeltöltés mellen

A kor előrehaladtával, fogyás vagy szoptatás után a női mell mérete, feszessége csökken, formája veszít fiatalos megjelenéséből. Ennek egyik megoldási lehetősége a sajátzsírral végzett zsírfeltöltés, mely akár többször is ismételhető. A sajátzsírral történő mellnagyobbítás napjainkban még egy igen kényes kérdés. Számos feltételnek meg kell felelni ahhoz, hogy a mellnagyobbítást önmagában csak saját zsírfeltöltéssel végezzük esztétikai indokból. Nem mindenki alkalmas zsírfeltöltéssel végzett mellnagyobbításra. Klinikánk még nem végez ilyen beavatkozást, további vizsgálati eredményekre várunk.
Megfelelő feltételek mellett mellnagyobbítás céljára is használható a zsírfeltöltés esztétikai indokból, még implantátummal történt mellnagyobbítás kiegészítésére is. Ez főleg az emlő helyreállító plasztikai sebészetében terjedt el. Az emlőimplantációval kapcsolatosan nagyon sok indokolatlan negatív társadalmi vélemény alakult ki, melyek jelentős része indokolatlan. Zsírfeltöltésnél nem kerül idegen anyag a szervezetbe, így nem kell számolni az idegen anyag okozta kockázati tényezőkkel. Nem kell félni a szilikon implantátum sérüléseivel járó problémáktól vagy az ún. "tokosodástól". A régebbi típusú implantátumokat 10-15 évente cserélni kell, míg zsírfeltöltés esetén ilyenre nincs szükség. Sajátzsírral történt emlőnagyobbítás esetén senki sem mondhatja, hogy melle nem az "övé". Nincs árulkodó nagyobb műtéti heg, nem tapintható az implantátum. Az emlő formája, mozgása és tapintása természetes hatású. Kicsi és feszes mellek esetén előzetes szövettágításra lehet szükség a zsírfeltöltést megelőzően. A zsírfeltöltéssel végzett mellnagyobbítás esetén 2 vagy annál több kezelésre van szükség, de nincs szükség évente vagy pár évente rendszeres ismétlésre. Akinek eleve nagyobbak a mellei, annak általában több zsírszövetet lehet átültetni, de több lépésben. Döntően nem az emlők térfogata, hanem az alapterülete határozza meg az átültetés mértékét mivel így nagyobb a fogadó terület. Gondosan eljárva a zsírsejteket közvetlenül az emlő bőre és a mirigyállomány vagy közvetlenül a mirigyek mögé, a mellizom és az emlőállomány közé ültetjük be. Az így elvégzett zsírfeltöltéssel az emlőszövet "érintetlen" marad. A zsírfeltöltés olcsóbb eljárás a Macrolane-nel végzett mellnagyobbításnál, hiszen ez a speciális hyaluronos töltőanyag 1-3 év alatt felszívódik, így azt rendszeresen ismételni kell. Aki bizonytalan a tartós mellnagyobbítás szükségszerűségében annak kiválóan alkalmas a Macrolane-feltöltés. Macrolane-nal végzett mellnagyobbítás után, a töltőanyag teljes felszívódását követően semmi akadálya sincs a sajátzsírral végzett zsírfeltöltésnek.

KI ALKALMAS SAJÁTZSÍRRAL VÉGZETT MELLNAGYOBBÍTÁSRA?

 • Rendelkezik megfelelő mennyiségű, felesleges zsírsejttel, akár többszöri zsírfeltöltéshez is.
 • Aki tart a mellnagyobbítás műtététől, ill. az implantáció kockázataitól.
 • Természetes, feszesebb és nagyobb melleket szeretne.
 • Nem akar nagy melleket.
 • Mellei lazák, enyhén lógnak ( mellbimbó nem haladja meg az alsó áthajlási vonalat ).
 • Szoptatás után kissé sorvad és megereszkedett  mellei vannak.
 • A kor előrehaladtával mellei veszítettek feszességükből, méretükből és magasságukból.
 • Mellei aszimmetrikusak.
 • Mellből történt csomóeltávolítás után defectusok keletkeztek.
 • Korábban behelyezett szilikon implantátum meggyűrődött és az ún. "wrinkling" jelenség alakult ki.
 • Implantátummal végzett mellnagyobbítás után a forma még további javításra szorul, a "műmell" – jelleg miatt.
 • A karok mozgásakor az implantátumok elmozdulnak az izmokkal.
 • Sovány páciensnél látható, ill. tapintható az implantátum széle.

Az átültetett zsírsejtek egy része elpusztul, elmeszesedik és olyan röntgenárnyékot adhat, mint bizonyos emlődaganatok a mammográphiás vizsgálat alkalmával. Tévesen daganatos betegség gyanúját keltheti, amit még egy gyakorlott radiológus sem tud mindig és teljes biztonsággal az igazi betegségtől megkülönböztetni. Egy ilyen diagnosisnak komoly következményei lehetnek. A feleslegesen elvégzett műtét hasonló probléma, mint a nem időben elvégzett tumor-eltávolítás. A fentebbi probléma miatt nagyon fontos, hogy hová ültetjük át a zsírsejteket – a mirigyállomány sértetlen legyen. A zsírfeltöltés végleges eredménye csak a teljes duzzanat megszűnte után látható.