Laborvizsgálatok

Read so far

Laborvizsgálatok

Bejelentkezés vérvételre

+ 36 28 796 367

+ 36 30 335 0022

 

 

Laborvizsgálati csomagjaink

Pácienseinknek laborvizsgálati csomagjainkat ajánljuk, mivel ezek biztos segítséget nyújtanak az egészségi állapotuk ellenőrzésében. Az összeállított laborcsomagok lefedik a laboratóriumi diagnosztika jelentős részét az általános laborvizsgálatokon ( nagylabor, nagyrutin ) túl a speciálisabb vizsgálatokig: különböző szerveink működése, meddőség okai, különböző légúti vagy étel allergiák, a túlsúly lehetséges okai vagy a rosszindulatú betegségek felderítését segítő tumormarkerek. A legtöbb laborvizsgálati eredmény már 1-2 napon belül elérhető pácienseink számára.

 

Tovább a laborvizsgálati csomagjainkhoz ...

 

Vérvétel menete

A vérvétel általában a könyökhajlatban található vénából történik, vénás érelszorító felhelyezését követően, hogy az erek jobban kitáguljanak és jól kitapinthatók legyenek A kart alátámasztva nyugalomba helyezzük, szükség esetén megkérjük Önt, hogy szorítsa ökölbe a kezét és pumpáljon az öklével. Ezután fertőtlenítjük a szúrás helyét, majd steril tűvel apró szúrást ejtünk a bőrön és pungáljuk a vénát. A tű végére kis csövet helyezünk, melybe a vért levesszük. A vérvétel teljesen zárt rendszerben történik a mintavétel és kollégánk biztonsága érdekében. A vérvétel végén eltávolítjuk a tűt és steril gézt helyezünk a szúrás helyére, amit érdemes leszorítva tartani a karon még 3-5 percen keresztül, hogy a vérzés csillapodjon és ne keletkezzen véraláfutás a szúrás környékén..

Vérvétel gyermekeknél

A A gyermekek vénája jóval vékonyabb és érzékenyebb, mint a felnőtteké. Előzetes egyeztetést követően egy fájdalomcsillapító krémmel tudjuk érzésteleníteni a szúrási pontot. A megfelelő felkészítés megkönnyíti a gyermek helyzetét, egyúttal oldja szorongását a vérvételnél. A gyermek biztonságérzetét fokozza, ha a szülő játékosan, de nem túl részletesen tájékoztatja a gyermeket a vérvétel menetéről. Ne állítsuk, hogy semmit nem fog érezni, ugyanakkor nyugtassuk meg, hogy csak egy pillanatig fog egy kis szúrást érezni, utána pedig teljesen fájdalommentesen zajlik a folyamat! Magyarázzuk el, hogy miért van erre szükség! Mindent elkövetünk, hogy a gyermek biztonságban érezze magát és a fájdalomérzetét a minimálisra csökkentsük.

Teendők vérvétel előtt

  • A vérvizsgálatok többségéhez ( vércukor, vérzsírok, májfunkció, ionok, vas ) éhgyomor szükséges, ezért szervezzük a vérvételt a reggeli órákban, hogy a vérvétel előtt meglegyen a 12 órás koplalás.
  • A vérvétel előtt érdemes a bőségesen vizfogyasztás - de semmi más-, amely megkönnyíti a mintavételt és egyben minimalizálja az ezzel járó kellemetlenségeket. Alkoholt, üdítőt, cukrot tartalmazó italokat és kávét azonban tilos fogyasztani a mintavételt megelőzően, ezek ugyanis negatívan befolyásolják a vizsgálati eredményeket. Hormon- és vizeletvizsgálatok esetén nem szükséges éhgyomor.
  • A mintavételt megelőző időszakban folytatott diétáról, fogyókúráról tájékoztassa kezelőorvosát.
  • Vizeletetmintát a reggeli első, középsugaras vizeletből kell nyernie és egy jól kimosott, tiszta, jól záródó edényben kell leadnia a Sziluett Klinikán. A vizsgálathoz kb. 1 dl vizelet szükséges.

Néhány laborvizsgálat esetén speciális előírásokat kell betartani a mintavétel előtt. Ahol ilyen előkészület szükseges, ott külön kiemeljük a laborvizsgálati csomagnál.

 

Miért minket válasszon?

Számunkra fontos, hogy a laborvizsgálat nyugodt környezetben történjen:


  • Nem szükséges Budapestre mennie, helyben el tudja intézni.
  • A kért vizsgálatokat saját kérésre, orvosi beutaló nélkül is elvégezzük.
  • Vérvételeink fix napokon, előjegyzés alapján, várakozás nélkül történnek.
  • Közel 300 féle laboratóriumi vizsgálat és csomag segíti a biztosabb és gyorsabb diagnózis felállítását.
  • Tapasztalt kollégáink gyorsan és kíméletesen végzik a vérvételt.
  • Leletközlés emailben is lehetséges.

 

Laborvizsgálati csomagáraink
Díjaink a teljes laborvizsgálat bruttó árát tartalmazzák, beleértve a vérvétel árát, a minta vizsgálati költségeit és annak a kiértékelését is. Az egyes csomagok áráról a csomagra kattintva tájékozódhat.

 

Laborvizsgálatainkról röviden