Szőrtelenítés

Read so far

Szőrtelenítés

Plasztikai beavatkozást plasztikai sebész végezzen !
A tartós szőrtelenítés finoman és nyomtalanul eltünteti a nem kívánatos szőrszálakat bármely testfelületről. A nőknél elsősorban az arc, áll-, bajusz-, bikinivonal, hónalj, teljes láb és a kar, míg a férfiaknál a váll, hát, has, kézfej szőrtelenítése a leggyakoribb.  A villanófényes szőrtelenítés gyorsan, egyszerűen és hatékonyan akadályozza meg a nemkívánatos szőrszálak ismételt megjelenítését. Tartós a hatása, mivel az így kezelt szőrtüszők bizonyítottan nem termelnek többé szőrszálat. Fájdalom nélküli, egyszerű megoldás. Kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti. Nőknek és férfiaknak egyaránt hatásos. Ma már igen nagy tapasztalattal a hátunk mögött kijelenthetjük, hogy pácienseink rengeteg időt, energiát és hosszú távon pénzt takaríthatnak meg a tartós szőrtelenítéssel. Nem is beszélve a kényelemről: többé nem kell a folyamatosan növekedő szőrszálakkal foglalkozniuk, nincsenek befelé növő szőrszálak és begyulladt szőrtüszők.
Szőrtüszők - a talp és a tenyér kivételével - bőrünk minden pontján megtalálhatóak. A testen lévő szőr zavaró lehet egyesek számára: esztétikai szempontból vagy sportolás miatt. A hölgyeket leginkább a fokozott szőrnövekedés zavarja. A fokozott szőrnövésnek alapvetően két formája van. Az egyik a hypertrichosis, a másik a hirsutismus. A hypertrichosis lényege a fokozott szőrnövés az egész testen, míg a hirsutismusé, hogy csak egyes testtájakon nő fokozottan a szőr, mégpedig azokon, amelyek inkább férfiakra jellemzőek ( bajusz- és szakálltáj, mellek, a köldök alatti terület ).
A szőrszálak megléte vagy hiánya koronként és kultúránként változó, valamint az aktuális szépségideál függvénye. A hatvanas években például a nagy haj, erőteljes szőrzet hangsúlyozása volt a sikk. A későbbiekben a részleges, majd a teljes kopaszság volt a hódító. Igaz, hogy a szőrtelenítés elsődleges szerepe a meleg okozta fokozott izzadás, valamint a testszag elleni küzdelemben nyilvánult meg. Napjainkban viszont az esztétikus, ápolt külső nélkülözhetetlen részévé vált. Ma már az európai nők több mint hetven százaléka távolíttatja el nemkívánatos szőrszálait. A szőrtelenség kérdésének eddigi megítélése - mely szerint a szőrzet a férfiak természetes velejárója, a hölgyeknél viszont szépséghiba – jelentős változásokon megy keresztül. Ma a kozmetikai kezelések 30%-át férfiak veszik igénybe az USA-ban, és ezen kezelések nagy része tartós szőrtelenítés. Tehát a szőrtelenség egyre inkább elfogadott, sőt lassan elvárás az urak körében is. Ezen tendencia a médiaszereplők körében gyakori, míg az élsportolók és modellek között szinte követelmény. Tehát a szőrtelenítés egyre nagyobb tömegeket érint, azonban módszerei egyénenként, igényenként eltérőek.
A villanófényes szőrtelenítés egy nem invazív, tiszta és szinte teljesen fájdalommentes kezelés, melynek eredményeképpen a nemkívánatos szőr véglegesen eltávolítható a test bármely felületéről, bármilyen testalkatnál: a kisebb testfelületektől kezdve ( pl. bikinivonal ) a nagyobb testfelületekig ( pl. teljes láb vagy hát ). Alkalmazható a legtöbb bőr- és szőrzettípusnál, kivéve ősz és nagyon világos szőrzetnél. A nagy energiájú villanófény ( IPL ) a szelektív fotothermolízis elvén alapszik. Szőrszálaink 20-30%-a van ún. növekedési fázisban. Ebben a fázisban közvetlen kapcsolat van a szőrszál és a szőrszálat termelő szőrtüsző között. A növekedési fázis folyamán termelődik a szőrtüszőben a szőrszál színéért felelős melanin. A kezelés alatt kibocsátott fényenergia elnyelődik a szőrszál festékanyagában, a melaninban. A fényenergia hővé alakul, amit a szőrszál eljuttat a szőrtüszőhöz. Ez a fényenergia a szőrtüszőbe jutva hőenergiává alakul és így elpusztítja a szőrtüszőt, lehetetlenné téve a szőrszál újratermelését. A kibocsátott impulzus speciálisan összetett, mely biztosítja az ún. termo-relaxációt. Így a környező szövetek nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak. A tartós szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően 5-8 kezelésre van szükség. A kezelések számát nagyban befolyásolja a bőr és a szőrszál színének egymáshoz viszonyított aránya, ill. a szőrszálak erőssége és sűrűsége. A világos bőrű és sötét szőrzettel rendelkező pácienseknek elegendő lehet 3-5 alkalom. A sötét bőrű és világos szőrzettel rendelkezőknek több kezelésre van szükségük. A kezelések számát a szőrteleníteni kívánt terület is befolyásolja. A bajusz és szakáll környékén a szőrszálak 65-70%-a van növekedési fázisban, így már az első kezelés is nagyon hatékony tud lenni, míg a karokon ez az érték 20-25%. Ezért itt több kezelésre van szükség.
A nőknél a szőrtelenítés végén az eredeti szőrzet 90%-a végleg eltűnik, a maradék 10% elvékonyodik, kivilágosodik. Ez az arány férfiaknál 70-80%, mivel az ő szőrzetük erősebb.
A kezelések száma hormonfüggő, s emiatt kor-, nem- és bőrszínfüggő: a fiatalabbaknak, a sötétebb bőrszínűeknek vagy a férfiaknak több kezelésre van szükségük. Az egyszer már sikeresen leállított szőrtüszők esetében az eredmény végleges, nem kell attól tartani, hogy új szőrszálak növekednek. Nagyon világos vagy ősz szőrzeten kevésbé hatékony az eljárás, mivel kevés a festékanyag ( melanin ) a szőrszálban, így a lézer- és a villanófényes készülék energiája alacsony szinten nyelődik el. Készülékünk ilyen esetben az energiát hosszabb idő alatt adja le, így fokozza a kezelés hatékonyágát.
A legjobb eredmény eléréséhez a vendégnek végig kell járnia a teljes kezelési sorozatot és el kell fogadnia, hogy a kívánt hatáshoz további kezelésekre lehet szükség !
A kezelés után folytathatja mindennapi tevékenységét, nem kell otthon pihennie, nem marad olyan nyoma a kezelésnek, amely megakadályozná Önt a munkavégzésben, a sportolásban vagy egyéb teendőiben.
Készülékünket számítógép vezérli, amelyhez egy  speciális és egyedülálló színteszt is tartozik. Gépünk ezzel a rendkívüli precizitásával és gyorsaságával emelkedik ki a többi IPL készülék közül. Ennek segítségével minden páciensünk számára személyre szabott, egyéni kezelést tudunk biztosítani. IPL készülékünk értékeinek beállításánál figyelembe vesszük az egyéni adottságokat és elvárásokat, valamint a bőr és a szőr színét, erősségét és minőségét. A gép által meghatározott és a tesztkezeléssel ellenőrzött energia értékkel folyamatosan és egyenletesen tudunk kezelni. Gépünk másik előnye a 13 cm2 nagyságú kezelő felszín, mellyel még nagyobb felszínek is gyorsan szőrteleníthetőek. Így például a hát vagy a teljes láb nagyobb bőrfelületét is gyorsan és hatékonyan tudjuk kezelni. A kezelési idő rövidsége az egyik legnagyobb előnye a villanófényes kezelésnek az elektrolízises, lézeres kezelésekhez képest. Továbbá készülékünk gélmentes technikát használ, így nem szükséges a kezelt felület tisztogatása a kezelés után és kisebb energiával is hatékonyak tudunk lenni, amely sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár.
A villanófényes szőrtelenítésnek megfelelő, körültekintő használat esetén nincs mellékhatása. A kezelés extra jótékony hatásaként a bőrfelület homogénebb, rugalmasabb lesz.
A villanófényes szőrtelenítő kezelés visszaadja a hölgyek és urak részére az öltözködés és a megjelenés szabadságát, mely által feszélyezettség nélkül jelenhetnek meg a számukra fontos eseményeken.

A SZŐRTELENÍTÉS MÓDSZEREI

Bár az esztétikai plasztikai sebészet mindig is törekedett az életre szóló megoldások elérésére, az orvostudomány a mai napig nem ismer végleges szőreltávolító módszert. A szőrszálak eltávolítására sokféle módszer létezik. A választásnál a legfontosabb szempont, hogy meddig tart a szőrtelenítés eredménye. Így a tudomány a szőrtelenítési eljárásokat két nagy csoportba sorolja, aszerint, hogy hatásuk ideiglenes (depiláció) avagy tartós (epiláció). A végleges szőrtelenítés során a szőrszálat termelő hagymát elroncsoljuk. Az IPL technológiás szőrtelenítést a lézer korlátainak kiküszöbölésére fejlesztették ki. Kevesebb kezelésre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez, mint a lézeres eljárás során. Mérföldkő a professzionális tartós szőrtelenítésben. Az IPL ( Intense Pulsed Light = Intenzív Pulzációs Fény ) technológia a tartós szőrtelenítés ma létező legmodernebb és leghatékonyabb eljárása ! Innovatív, gyors, hatékony, biztonságos, sebzés nélküli kezelés. Gyakorlatilag a hagyományos orvosi lézerek továbbfejlesztése, hiszen hatásában megegyezik a lézeres fénykezeléssel káros hatás nélkül. A lézer egy villanással jóval kisebb területet ( max. 1,44 cm² ) ér, míg IPL készülékünk egy villanással 13 cm²-nyi területet kezel. A fény hullámhossza nem változtatható a lézer esetében, így nem lehet bőrtípusnak, szőrszínnek megfelelően érzékenyebbé tenni annak paramétereit. A villanófényes eljárásnál azonban szabályozható. A lézer a látásra nagyon veszélyes. Az IPL berendezések nagy energiájú fényt bocsátanak ki nagyon rövid idő alatt. Itt a fény nem koncentráltan ( pont formában ), hanem széles spektrumú fényként éri el a kezelt felületet. A széles spektrumú ( 400-1200 nm ) fénnyel működő IPL technológia lehetővé teszi a bőr mélyebb területeire ható besugárzásokat. Az impulzusrendszerű villanófény szelektíven nyelődik el pl. a szőrtüsző melanin tartalmában, ott hőenergiává alakul ( foto-termolízis folyamat ), majd ennek hatására a szőr 10-14 nap múlva kihullik. Egyéntől és kezelési területtől függően 5-8 kezelésre van szükség a 80-90%-os eredményhez. Ezen 5-8 kezelés után fél évvel, majd 1 évvel a kezelés után még szükséges lehet egy-egy emlékeztető kezelés a maradék 10 % vékony szőrszál eltüntetésére. További emlékeztető kezelésre pedig ezek után körülbelül 7 évvel később kerülhet sor, hiszen az ember testének szőrállománya körülbelül hét évente képződik újra. Ekkor azonban már csak az eltávolított szőrszálak 10-12%-a nő vissza a megfelelő hozzáértéssel és megfelelő minőségű IPL berendezéssel végzett kezeléssorozat esetén. Az alacsonyabb energiával működő IPL technológiát nem orvosi végzettségű személyek is alkalmazhatják, azonban vannak kizárólag orvosi ellenőrzéssel működtetett IPL gépek. Rendelőnkben ilyen modern, számítógéppel vezérelt készüléket használunk. Az IPL technológia a cserélhető szűrők segítségével nemcsak szőrtelenítésre alkalmas, hanem más gyógyászati és esztétikai kezelésekhez is hatékonyan alkalmazható: értágulatok, pigmentfoltok.
Az IPL technológia a tartós szőrtelenítésen kívül hatékonyan alkalmazható a következő problémák esetén is:

 • Bőrfiatalítás, ránctalanítás ( Foto-rejuvenáció )
 • Öregségi- és pigmentfoltok kezelése
 • Érelváltozások kezelése
 • Rosacea és sérült kapillárisok kezelése
 • Seprűvénák, hajszálvisszerek kezelése
 • Acne kezelése
 • Szőrtüsző gyulladásának kezelése

AZ IPL TECHNOLÓGIA TUDOMÁNYOS HÁTTERE

A szőrszál növekedése a szőrtüszőben nem folyamatos, minden szőrtüszőnek megvan a saját életciklusa. A szőrszál növekedése 3 fázisból áll. Az első a növekedési, a második az átmeneti, harmadik a nyugvó szakasz. Ez a folyamata az új szőrszálak kialakulásának és növekedésének. A növekedési szakasz a leghosszabb.

Az emberi fejbőrön található szőrtüszők majdnem 90%-a ebben az aktív növekedési fázisban van bármely vizsgált időszakban. A testen levő szőrtüszők kb. 20-30%-a van növekedési szakaszban. A szőrszálak kb. 0,35 mm-t nőnek naponta, de ezt befolyásolja a páciens  kora és neme, ill. függ a szőrtüszők helyétől is.

 

Az IPL technológia során a fény energiája a szőrtüsző melanin tartalmában nyelődik el, amelynek termelése kizárólag a növekedési szakaszra jellemző és csak itt van elegendő melanin a szőrtüszőben. Ekkor van a szőr az őt termelő szőrtüszővel közvetlen kapcsolatban, így az energia hővé alakulva akadálytalanul eljut a szőrtüszőig, és ott termikus hatásával elroncsolja azt. Ekkor a szőrtüsző elhal.

 

Ez az oka, hogy eredményes kezelés kizárólag ebben, az élettanilag aktív, növekedési szakaszban végezhető. Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30%-a van egyszerre növekedési fázisban, ezzel magyarázható, hogy a megfelelő eredmény eléréséhez több kezelésre van szükség. Amennyiben a nyári szezonra szeretné befejezni kezelését, úgy azt már télen meg kell kezdenie a fentiek miatt. Az aktív, növekedési szakaszban lévő szőrszálak száma és az aktív időszak tartama testtájanként változó, ami nagyban befolyásolja a szükséges kezelések számát, így bizonyos testtájak több kezelést igényelnek. Természetesen vannak olyan testtájékok, ahol a teljes szőrzet 65%-a van növekedési fázisban, így egyszeri beavatkozással 60-65%-os eredményt tudunk elérni. Testtájéktól függetlenül is nagy eltérések vannak a szőrzetváltás szakaszaiban.
Célszerű a kezelést olyan időpontokban végezni, hogy minél több szőrszál legyen növekedési fázisban. Legoptimálisabb, ha a szőrtelenítést 5-8 alkalommal végezzük és a kezelések között 4 hetet várunk. Mivel a testen található szőrtüszők kb. 20-30%-a van ebben a fázisban, így egy kezeléssel csak az összes szőrtüszők kb. 1/3-át lehet elpusztítani.
Ezt az időszakot követi az átmeneti fázis, amely során a sejtek szaporodása leáll, a tüsző sorvad és a szőrhagyma alapjáról leválva felfelé vándorol. Utána a nyugalmi fázis következik. A szőrhagyma teljesen elszarusodik, a szőr magasan helyezkedik el, a bőr szintjében várva a kilökődést, azaz a szőrszál kihullását.
Az IPL szőrtelenítés hatékonysága főleg a szőrszín és a bőr pigmenttartalmának arányától függ. Minél sötétebb a szőrszín, annál több benne a melanin, így annál több fényenergiát tud elnyelni. Minél világosabb a bőr, annál könnyebb eredményt elérni. Tehát sötét szőrszál és világos bőrszín mellett a legkönnyebb megszabadulni a nemkívánt szőrszálaktól. Ezen kívül a kezelés hatékonyságát jelentősen befolyásolja az IPL készülék minősége, energia-tartománya és a beállítási paraméterek. A beállítás egyszerűbb gépeknél a bőrtípus meghatározása a kezelő szakértelmétől függ. Ha rosszul határozza meg a bőrtípust, akkor vagy az eredmény lesz elégtelen, vagy a páciens bőre éghet meg. A bőrtípus meghatározásához segítséget nyújt a Dr. Thomas Fitzpatrick - féle táblázat, mely a bőrt 6 fő típusra osztja. A rendelőnkben használt készülék színszenzorral határozza meg bőrtípusának legoptimálisabb kezelési paramétereit, így a szubjektív megítélésnek kisebb a szerepe.

KI ALKALMAS VILLANÓFÉNYES SZŐRTELENÍTÉSRE ?

 • Mindenki, akinek nemkívánt szőrszálai vannak bárhol a testén, amelyeket el szeretne tüntetni. Legyen akár férfi, akár nő.
 • A nemkívánt szőrszálak állandó eltüntetését már megunta és szeretne egy tartós és biztos megoldást.
 • Fokozott szőrnövekedése van az egész testén vagy csak egyes helyeken.
 • Szőrzete a testének meghatározott helyein vagy túl erős vagy nem jellemző a nemére.
 • Munkája ( médiaszereplő, modell, színész ) miatt fokozottan fontos számára a megjelenés.
 • A sport miatt van szüksége rá.
 • Környezete megszólja miatta.

A villanófényes, tartós szőrtelenítés ezek mindegyikén segíthet és eredménye garantáltan tartós. Az IPL szőrtelenítő eljárás nem hat maximálisan minden bőrtípusra és a nagyon világos szőrszálakra, de itt is tud bizonyos eredményt elérni. Ilyenkor több kezelésre van szükség.

KI ALKALMATALAN VILLANÓFÉNYES SZŐRTELENÍTÉSRE ?

 • Terhesség vagy szoptatás alatt.
 • Súlyos cukorbetegség vagy epilepszia esetén.
 • Aktív bőrbetegség, aktív herpesz vagy nyílt sebek, sérülések helyén.
 • Melanoma vagy egyéb daganatos betegség, kemoterápia esetén.
 • Autoimmun betegség, ill. Lupus esetén.
 • Hypertrophiás ( megvastagodott hegek ) vagy keloidos ( sebzés helyén kialakuló hegdaganat ) sebgyógyulási hajlam esetén.
 • Fokozott fényérzékenység, ill. fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése esetén.
 • Barnított bőr esetén.

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ

Konzultáció alkalmával megbeszéljük a problémát és az Ön által kívánt eredményt.  Szóba kerül minden olyan dolog, amely összefüggésbe hozható a szőrtelentő kezeléssel és fontos a villanófényes szőrtelenítés szempontjából. A páciens részletesen értesül az IPL technológiáról, a kezelés folyamatáról, az ellenjavallatokról és egyéb tudnivalókról. A konzultáción egy alapos vizsgálat történik, melynek során megállapítjuk az Ön bőrének és szőrszálainak jellemzőit és tájékozódunk a kezelés hatékonyságát befolyásoló egyéb tényezőkről. Meghatározzuk az Ön számára ideális kezelési paramétereket. Ha szükséges, akkor a vizsgálat után tesztkezelést végzünk néhány cm2 bőrfelületen, hogy ellenőrizzük a bőr reakcióját és kizárjuk a túlérzékenységet. Ezzel együtt tájékoztatást adunk a kezelés előtti és utáni teendőkről.
Felhívjuk a figyelmet a genetikai adottságokra, melyek befolyásolják a beavatkozási tervet. Felhívjuk a figyelmet az esetleges asszimmetriára, ill. a bőr egyéb érintettségére. Javaslatot teszünk egyéb szükséges beavatkozásokra, melyek javítják az elvárt eredményt. Ezeket általában a kezelések közben vagy annak befejezése után alkalmazzuk: a bőr hidratálása, napvédelme, egyéb bőrfiatalító kezelések.
Szükség esetén készítünk pár képet – több irányból - a jelenlegi állapotról. A fotók lehetővé teszik a páciensnek a kezelendő testfelszín több irányból történő vizsgálatát és értékelését. Ha a kezelendő területen egyéb lényeges elváltozások is vannak, akkor önmagában a villanófényes kezelés nem elegendő, szükség lehet egyéb beavatkozásra is. Ennek szükségességét Önnel együtt döntjük el.
Információkat kérünk az egészségügyi állapotról, a szedett gyógyszerekről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről. Nagyon fontos, hogy pontos információt kapjunk minden egészségügyi problémáról annak érdekében, hogy a beavatkozást  a lehető legnagyobb gondossággal tudjuk megtervezni.
A teljes szőrmentesség elérése a legmodernebb gépekkel is korlátozott. Nőknél a szőrtelenítés végén az eredeti szőrzet maximum 90%-a végleg eltűnik, míg a maradék 10% elvékonyodik, kivilágosodik. Ez az arány férfiaknál 70-80%, mivel az ő szőrzetük erősebb. Ez a maradék szőrmennyiség azonban elenyésző a kiindulási állapothoz képest.
A kellő felvilágosítást követő, jól megtervezett esztétikai beavatkozás biztosítja Ön számára a legnagyobb megelégedettséget.

A VILLANÓFÉNYES SZŐRTELENÍTÉS ISMERTETÉSE

TEENDŐK A BEAVATKOZÁS ELŐTT

Ha Önnél a kezelést kizáró bármely ok előfordul akkor, kérem jelezze azt nekünk !
A kezelések előtti hónapban lehetőség szerint csak borotvával szőrtelenítsen ! Ha a szőrszál megszakad, elveszíti kapcsolatát a szőrtüszővel, úgy az elnyelt energia nem tud eljutni a szőrtüszőig. Csipeszelésnél, gyantázásnál, vagy vegyszeres kezelésnél ez a folytonosság megszakadhat. A kezelésre minél rövidebbre borotvált szőrzettel kell jelentkezni. Legalkalmasabb az 1-3 mm hosszú szőrszál. A szőrtelenítés előtt legalább 1 hétig ne napozzon és ne szoláriumozzon ! A kezelést megelőző egy hétben ne alkalmazzon bőrbarnító krémeket ! Ez nagyban csökkentheti a kezelés hatékonyságát. A kezelés előtti egy hétben kerülje a szőkítést ! A kezelést megelőző naptól a kezelendő területre ne vigyen fel se sminket, se testápoló, izzadásgátló vagy fényvédő szereket !

AZ ELJÁRÁS

A villanófényes szőrtelenítés nem igényel érzéstelenítést még nagyobb felszínek esetén sem. Minimális kellemetlen érzéssel jár. Amennyiben Ön érzékenyebb a fájdalomra, akkor természetesen alkalmazunk helyi hűtést. A megfelelő várakozási idő után a kezelést szennyeződésektől, víztől és bőrápoló szerektől megtisztított bőrfelületen végezzük, az ott található anyajegyek letakarása után. Mind a kezelő szakember, mind a kezelt személy védőszemüveget visel a villantások alkalmával keletkező nagy fényimpulzus miatt.
A vakuszerű villantásokat enyhe csípő, szúró érzés kísérheti, de ez jól tolerálható. A kezelés időtartama testtájéktól függően pár perctől akár 60 percig is tarthat. Az általunk használt IPL készülék rendelkezik színszenzorral, mellyel meg tudjuk határozni minden kezelendő terület pigmenttartalmát, így mindig személyre szabott és optimális beállításokkal tudunk kezelni. Ezzel elkerülhetjük a véletlenszerű égési sérülést a bőrön. Az általunk használt kezelőfej aktív felülete 13 cm2, amely igen gyorssá teszi még nagyobb felületek gyors kezelését is. A teljes területet sakktáblaszerűen fedjük le, az átfedések maximális értéke 20 %. Más gépek esetén a kezeléshez közvetítő gélt kell használni, hiszen ez védi a bőrt a nem hűtött kezelőfejtől. Gépünk modern eljárása alapján gélmentes technikával szőrtelenítünk, így nincs közvetítő gél. Ennek köszönhetően kisebb energia is elegendő a kívánt és hatásos szőrtelenítéshez, tehát kevésbe kellemetlen az eljárás a páciens számára. Mivel készülékünk nagy teljesítményű, nagyobb testfelületet is kezelhetünk együlésben problémamentesen.
A kezelés időtartama függ egyrészt a kezelőfej nagyságától, hiszen minél nagyobb a kezelőfej aktív része, annál rövidebb a kezelés. Másrészt a testtájtól: hónalj kezelése esetén 5 perc, teljes, kétoldali comb és lábszár kezelése akár 30-40 perc is lehet.
A kezelések után hűsítő krémmel ápoljuk a kezelt felületet.
A végleges hatás kialakulásáig rendszeres és többszöri kezelésre van szükség. A kezeléseket 4 hetente ismételjük. Az egyes kezeléseket követő két héten belül kihullanak azok a szőrszálak, amelyek a kezelés pillanatában növekedő fázisban voltak. Az első és a második kezelés hatása a leglátványosabb. A negyedik és az ötödik kezelésre folyamatosan kevesebb a szőrzet, míg a hatodikra nagyjából kikopik.
A kezelést addig kell folytatnunk, amíg el nem értük a kívánt hatást. A teljes kezelési folyamat kb. fél évig tart.

TEENDŐK A BEAVATKOZÁS UTÁN

A kezelést követően 1-2 napig enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet ! Erősebb bőrpír esetén javasolt a kezelt terület hűtése a kezelés napján, mely csökkenti a kellemetlen érzetet. Kerülje a kozmetikumok és az irritáló, allergizáló anyagok használatát a kezelést követő 1-2 napban ! Az első kezeléstől kezdve a kezeléssorozat végéig használjon fényvédő krémet, mivel a kezelt szőrszálak helyén kis gyulladás keletkezik, ami sokkal hajlamosabb a barnulásra, mint az ép bőr. Ne napozzon, szoláriumozzon és ne használjon bőrbarnító krémet a szőrtelenítés befejeztéig ! Napfény hatására hyper- vagy hypopigmentáció alakulhat ki. Kerülje a mechanikai irritációt, pl.: masszázs. Kerülje a forró vízben való fürdést, az uszoda és a szauna használatát kb. 24 órán át! Borotvával történő szőrtelenítést ne alkalmazzon, amíg a bőrpír el nem múlik ! A borotválás a leginkább ajánlott szőrtelenítési eljárás a villanófényes kezelés alatt.
Minden kezelés után csökken a nemkívánt szőrszálak száma. A teljes kezelés befejezése után kb. hét év múlva válhat szükségessé ismételt kezelés, hiszen ekkorra cserélődik le a szőrállomány. Azonban hét év múlva lényegesen kevesebb és gyengébb szőr nő vissza.
Minden plasztikai beavatkozás után rendszeresen ellenőrzésre kell járni, így a villanófényes kezelés után is ! Ennek rendszeressége függ a beavatkozás jellegétől és a páciens egyéb alkati tényezőitől. Az előírt időpontokban elvégzett controllok alkalmával megvizsgáljuk a kezelt területet és megbeszéljük  a további teendőket. Kérem, ne feledje, ha bármi kérdése vagy problémája van, akkor az előre megbeszélt időponttól függetlenül is keressen bennünket !

LEHETSÉGES SZÖVŐDMÉNYEK

Ha orvos által felügyelt, gyakorlattal rendelkező helyen és megfelelő IPL géppel hajtják végre a beavatkozást, akkor valószínűleg váratlan események nélkül fog lezajlani a kezelés és a beavatkozás utáni periódus. A kezelések kivétel nélkül nem invazív beavatkozások: biztonságosak. A villanófényes szőrtelenítésnek általában nincsenek komplikációi. A kezelés alatt enyhe égető, viszkető érzés léphet fel, a kellemetlen érzés azonban csak átmeneti. A ritkán előforduló átmeneti problémákon ( pl. bőrpír ) kívül lehetnek speciális, az IPL kezeléssel kapcsolatos szövődmények is. Bár a kezelés különösen kíméletes, az alkalmazott energia nagyságától függően egyes esetekben 1-2 napig tartó enyhe bőrpír, égő érzés előfordulhat. Átmeneti hólyagosodás, nagyobb duzzanat, elszíneződés és égő érzés a kezelés helyén. A kezelést követően a meglevő napfoltok sötétebbek lehetnek, melyek idővel spontán kivilágosodnak. A szövődmények megfelelő kezeléssel, beavatkozással leküzdhetők.

EREDMÉNY

Ideális esetben a nemkívánt szőrszálak 90 %-a eltüntethető a bőrfelszínről. Napjainkban a tartós szőrtelenítésre a leggyakrabban alkalmazott eljárás a villanófényes technika. Ezt a szőrtelenítő eljárást már nemcsak a hölgyek, hanem emelkedő számban az urak is igénybe veszik. A modern IPL készülékekkel biztonságosan és mellékhatásoktól mentesen tudjuk eltávolítani a szőrszálakat a bőrből annak sérülése nélkül. Minden páciensünk számára személyre szabott, egyéni kezelést tudunk biztosítani. A villanófényes szőrtelenítés gyorsan, egyszerűen és hatékonyan akadályozza meg a nemkívánat szőrszálak újraképződését. Tartós a hatása, mivel az így kezelt szőrtüszők bizonyítottan nem termelnek többé szőrszálat. A kezelést követően a páciens azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez, nincs felépülési idő. A teljes eredmény eléréséhez többszöri alkalomra van szükség, de az ismételt kezelések alkalmával egyre kevesebb és világosabb szőrszál marad a bőrben, míg teljesen el nem tűnik. A kezelés plussz jótékony hatásaként a bőrfelület homogénebb, rugalmasabb lesz.
A villanófényes szőrtelenítő kezelés visszaadja a hölgyek és urak számára az öltözködés és a megjelenés szabadságát, mely által feszélyezettség nélkül jelenhetnek meg a számukra fontos eseményeken.