Finomszálas arcfiatalítás - FTC

Read so far

Finomszálas arcfiatalítás - FTC

Az arcbőr újrafeszítése nemcsak az idősebb korosztály körében népszerű plasztikai beavatkozás. 40 éves kor felett, de akár már korábban is az arc középső ( középarc ) és alsó része ereszkedésnek indul, ennek következtében idősebbnek látjuk magunkat, mint amit az idő múlása indokolna. A forradalmian új Finomszálas Arcfiatalítás ( FTC = Fine Thread Contour Therapy ) egy anti-aging technika, mely leginkább ideális módszer a kialakult finom és középmély barázdák kezelésére, mint pl. szarkalábak és a marionette ráncok. A Finomszálas Arcfiatalítás nem változtatja meg az arcvonásokat, nincsenek varratok és nincs felismerhető nyoma a kezelésnek, mert természetes úton fiatalítja meg a bőrfelszínt és a bőr szerkezetét. A szervezet, a bőr saját elemei hajtják végre a bőr tonizálását, ezzel javítva a ráncokon és a bőrhibákon, mintegy felfrissítve az „öregedő” bőrt. A Finomszálas Arcfiatalítás más arcfiatalítási módszerekkel, pl. ráncfeltöltéssel, Botox-kezelés, lézeres arcfiatalítás, felső- és alsó szemhéjplasztika és toka zsírleszívással kombinálható. Ez a modern eljárás eredményesen tudja kiegészíti az arcplasztikát is. A jól megválasztott esetben a Finomszálas Arcfiatalítás a nagyobb műtéti beavatkozások időpontját eltolhatja. Ez az új arcfiatalítási technika visszaadja a középarc teltségét és feszességét, valamint a finom és középmély ráncokat. Mindezek fiatalosabbá teszik a megjelenést.
Húzza az arcbőrét hátra és felfelé, amennyiben tetszik az eredmény és nincs szükség bőrkimetszésre, akkor alkalmas az eljárásra. Bőrünk életkorunk előrehaladtával egy öregedési folyamaton megy keresztül. Csökken a bőr kollagén tartalma és rugalmas rostjainak száma, ezzel párhuzamosan csökken a bőr feszessége. Az arc és a nyak puha bőre egyre petyhüdtebbé válik, a gravitáció hatása egyre kifejezettebb lesz. A bőr és a bőr alatti kötőszövetek sorvadása következtében bőrünk meglazul, lógni kezd. A fiziológiásan meglevő redők elmélyülnek és újabb ráncok keletkeznek. Ez a folyamat mindenkinél más – más életkorban kezdődik és változó sebességgel halad előre. Az egyén alkati tulajdonságain túl bizonyos tényezők erősen befolyásolják, felgyorsítják a bőr természetes öregedési folyamatát. Ezek a tényezők földrajzi hovatartozás, az időjárási viszonyok ( napos órák száma, nedvesség, szél, hőingadozás ), a túlzott napozás, az életmódbeli szokások ( túlzott stressz, ~ alkohol- és nikotinfogyasztás, nem elegendő alvás, pihenés hiánya), bizonyos betegségek ( májbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, bizonyos gyógyszerek tartós szedése ). Minél több ultraibolya sugárzás éri a bőrét élete folyamán, annál nagyobb a bőr károsodása. Mindezen elváltozások igen szembetűnőek az arcon, nyakon. A kialakult elváltozások miatt idősebbnek néz ki, mint amilyennek érzi magát.
A Finomszálas Arcfiatalítás egy új anti-aging technika, amit helyi érzéstelenítésben, ambuláns keretek között, kevesebb mint 45 perc alatt el lehet végezni. Ennek a modern arcfiatalító, anti-aging eljárásnak, nincs mellékhatása és elfelejthetjük a nagy plasztikai műtétet és az azzal járó megterhelést, műtéti kockázatot, altatást és a kórházi benntartózkodást. A minimal invasive, úgynevezett „ebédidős” beavatkozások közé tartozik. A kezelést követően nem kell átalakítani az életvitelt, mivel a felépülési idő minimális. A Finomszálas Arcfiatalítás egy minimális megterheléssel járó új technika, ami az arc meglazult és megereszkedett képleteinek emelését és feszesítését szolgálja, sok-sok teljesen felszívódó, biokompatibilis, igen vékony szálak behúzásával a bőr alá. A finom szálak nem fejtenek ki húzó hatást a bőrre, de felszívódásuk alkalmával egy regenerációs folyamatot indítanak be, melynek alkalmával javul a szövetek mikrokeringése és a kollagéntermelődés beindításával javul a kezelt terület térfogata és feszessége. Így a késői hatásaként ( kb. a 6. hónapban lesz teljes ) tovább fokozza a bőr rugalmasságát, így eredményesen használható az idősebb korban előforduló enyhe vagy közepes bőrlazasági problémákra. A Finomszálas Arcfiatalítás alkalmával a lazább bőr és bőr alatti szövetek megfeszülnek és csökkennek, ill. eltűnnek a finom és a középmély ráncok. Mindezt szike és egyéb műtéti eljárás nélkül tudjuk elérni. Akár már másnap visszatérhet a páciens mindennapi aktivitásához. A végleges eredménye csak kb. 3 - 6 hónappal később látszik, de már azonnal észrevehető a bőr feszülése és az arckontúr javulása. Az arc- és nyakbőr ismét sima és fiatalosabb lesz. Természetes elvárás a hölgyek és urak részéről, hogy arcukon és nyakukon a bőr feszes és telt legyen, így arcvonásaik fiatalosak maradjanak. A forradalmian új Finomszálas Arcfiatalításnak köszönhetően helyreáll az arc és a nyak bőrének a feszessége és visszaadja a középarc teltségét, így fokozva a fiatalos megjelenést és növelve az önbizalmat.

FINOMSZÁLAS ARCFIATALÍTÁS ELŐNYEI

A Finomszálas Arcfiatalítás természetes úton fiatalítja meg a bőrfelszínt és a bőr mélyebb rétegeit. Ennek a komplex anti-aging hatásnak köszönhetően a ráncosodó bőr megfeszül és egy minden szempontból fiatalosabb tulajdonságokkal rendelkező bőr ( rugalmasabb, üdébb, frissebb ) keletkezik. Az eljárás minimális fájdalommal jár és nincs vagy elhanyagolható a felépülési idő. A Finomszálas Arcfiatalítás után azonnal látható a bőr megfeszülése és késői hatásként még tovább fokozódik a bőr rugalmassága. Ezen pozitív, anti-aging hatásoknak köszönhetően látványosan javul és elsimul az időskori laza bőr is. A Finomszálas Arcfiatalítás végleges eredménye a teljes folyamat lezajlása után látható, amihez akár fél év is szükséges. Ezen modern anti-aging eljárás után az arc, a szemkörnyék és a nyak bőre ismét feszes lesz, helyreáll az arcbőr, szemkörnyék és nyakbőr simasága, fiatalossága. A Finomszálas Arcfiatalítás visszaadja az arc és a nyak feszességét, így fokozza a fiatalos megjelenést.

KI ALKALMAS FINOMSZÁLAS ARCFIATALÍTÁSRA ?

 • Idősebbnek néz ki, mint amilyennek érzi magát.
 • Arc fáradtnak, beesettnek tűnik.
 • Finom ráncok (szarkalábak ) és vonalak az arcon, főleg a szem körül.
 • Felületes és középmély ráncok és redők az arcon.
 • A „dohányos” ráncok az arcon.
 • Elsimult és megereszkedett a középarc.
 • Enyhe bőrlazaság az arcon és a nyakon.

A Finomszálas Arcfiatalítás ezek mindegyikén javíthat. A plasztikai sebészetben alkalmazott arcfiatalító eljáráson kívül más területeken is eredményesen alkalmazzák a szálak alapanyagát ( PDO ). A szál egyedi kiképzése megakadályozza annak meg- vagy eltörését és semmiféle károsító hatása nincs. Elhúzódó felszívódásának köszönhetően az eredmény tartós, de nem állandó, így hatásának múlásával ismétlése javasolt.
Helyreállító műtétnél alkalmazva csökkenti a műtéti kockázatot és a felépülési időt, de nem rontja az eredményt. Alkalmazható enyhe arc aszimmetria és arcidegbénulás kezelésére és egyéb helyreállító beavatkozásoknál is. A Finomszálas Arcfiatalító anti-aging technika a működési elvéből adódóan a jelenleg ismert egyik legmegbízhatóbb módszer a hasonló eljárások között. Kiválóan korrigálja a kisebb egyenetlenségeket, felületi bőrhibákat, szarkalábakat a bőrön és az arcbőr enyhe tónus-vesztését, amikor a bőrünk kötőszövetének minősége még nem rossz. A Finomszálas Arcfiatalítás nem tud korrigálni minden, a páciens által megálmodott, néha irreális elvárást az arcon. Nem lehet mindent ezzel az anti-aging beavatkozással megoldani. Ennek egyrészt műtéttechnikai korlátai vannak, másrészt csak olyan korrekció hajtható végre, mely illeszkedik az arc harmóniájába. A Finomszálas Arcfiatalító anti-aging eljárás nem tudja eltüntetni teljesen a bőrbe vésődött mély ráncokat és redőket. Nem képes akkora feszesítő hatást elérni, hogy egy nagyobb arcplasztikát is kiváltson, ahol sok bőrt kell eltávolítani. Habár ezzel az anti-aging eljárással javítani tudunk a feszességét vesztett bőrön, a keletkezett ráncokon és redőkön. Az arcon, tokánál levő nagyobb zsírszaporulaton  sem tud segíteni. A száj környéki ráncokat sem tudja elsímítani. Ezeket az elváltozásokat is meg lehet szüntetni, de egyéb beavatkozással kell kiegészíteni ezt az új arcfiatalító technikát ( ráncfeltöltés, Botox-kezelés, alsó és felső szemhéjplasztika, lézeres hámlasztás, arcplasztika, zsírszívás, stb. ).
A Finomszálas Arcfiatalításnál használt szálak és az eljárás rendelkezik európai uniós, biztonságot szavatoló bizonyítványokkal: CE minősítés. A módszert csak speciális tanfolyamot elvégzett plasztikai sebészek alkalmazzák.

KI ALKALMATLAN FINOMSZÁLAS ARCFIATALÍTÁSRA ?

 • Aktív fertőzés a kezelendő felszínen.
 • Kóros hegesedésre való hajlama van.
 • A korábbi Finomszálas Arcfiatalító kezelés folyamán probléma volt a behelyezett szálakkal.
 • Immunszupresszív kezelésben részesül.

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ

A konzultáció alkalmával megbeszéljük a problémát és az Ön által kívánt eredményt.  Szóba kerül minden olyan dolog, amely összefüggésbe hozható az arcfiatalítással és fontos a beavatkozás szempontjából. Megvizsgáljuk az arcot, a fejformát és a hajhatárt, ill. ezek egymáshoz viszonyított arányát. Felhívjuk a figyelmet a genetikai adottságokra, amelyek befolyásolják a műtéti tervet. Felhívjuk a figyelmet az esetleges aszimmetriára ill. az esetleges idegi érintettségre és minden olyan tényezőre, amelyek esetleg ronthatják a Finomszálas Arcfiatalítás eredményét. Kitérünk az arc bőrének és zsírtartalmának minőségére és mennyiségére. Van olyan aszimmetria, amelyet a jól elvégzett arcfiatalító eljárás sem tud korrigálni. Javaslatot teszünk egyéb szükséges beavatkozásokra, amelyek javítják az arc megjelenését. Ezeket általában együtt alkalmazzuk a Finomszálas Arcfiatalítással: ráncfeltöltés, Botox-kezelés, alsó- és felső szemhéjplasztika, lézeres hámlasztás, zsírszívás, stb.
Készítünk néhány képet – több irányból - a jelenlegi állapotról. A fotók lehetővé teszik a páciensnek az arc több irányból történő vizsgálatát és értékelését. Ha az arcon mély besüppedések vannak,  akkor önmagában ez az arcfiatalító eljárás nem elegendő, szükség lehet egyéb beavatkozásra is. Javaslatot teszünk az Ön számára legideálisabb kezelési lehetőségre és egyéb szükséges beavatkozásokra, amelyek javítják az arc megjelenését. Ezeket együtt végezzük a Finomszálas Arcfiatalító anti-aging eljárással vagy meghatározott sorrendben alkalmazzuk. Ennek szükségességét Önnel együtt döntjük el.
Információkat kérünk az egészségügyi állapotról, a szedett gyógyszerekről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről. Nagyon fontos, hogy pontos információt kapjunk minden egészségügyi problémáról, hogy a beavatkozást  a lehető legnagyobb gondossággal tudjuk megtervezni. A kellő felvilágosítást követő, jól megtervezett arcfiatalító műtét biztosítja Ön számára a legnagyobb megelégedettséget.

A FINOMSZÁLAS ARCFIATALÍTÁS ISMERTETÉSE

TEENDŐK MŰTÉT ELŐTT

Ezen arcfiatalító beavatkozás előtt csak ritkán van szükség bármilyen vizsgálatra. A Finomszálas Arcfiatalító anti-aging eljárást csak ép bőrfelszínen végezzük el. A kezelés előtt 6 órával ne használjon illatosított kozmetikai krémet a kezelendő felületen ( pl.: desodort, tusfürdőt és testápolót ). Ha Ön dohányzik, aszpirint, egyéb véralvadásgátló gyógyszert vagy más gyulladáscsökkentő tablettát ill. egyéb gyógyszert szed, kérem jelezze ezt nekünk ! Ezek a szerek fokozhatják a vérzési hajlamot.

MŰTÉTI ELJÁRÁS

A Finomszálas Arcfiatalítást majdnem mindig helyi érzéstelenítésben végezzük. Ha az arcfiatalítást egyéb beavatkozással kombináltan hajtjuk végre, akkor intravénás bódítást vagy altatást is alkalmazhatunk. A beavatkozás időtartama a behelyezendő szálak számától, ill. a kezelendő felszín nagyságától függ. Kicsi felszín, kevés szál esetén 15 perc, de teljes Finomszálas Arcfiatalítás esetén sem több mint 45 perc szükséges. A hagyományos arcplasztika esetén a megereszkedett bőrt lepreparáltuk az alapjáról és a bőr alatti fasciát is megfeszítettük, ezzel javítva az eredményt és annak tartósságát. A megfeszítést követően a feleslegessé váló bőrt kivágtuk. Egyértelműen megállapítható, hogy a Finomszálas Arcfiatalítás nem helyettesíti az arcplasztikát. Ha az arc megereszkedése olyan mértékű, hogy bőrkimetszésre is szükség van, akkor arcplasztika a jó megoldás. A Finomszálas Arcfiatalítás alkalmával nincs szükség metszésre a bőrön. Az igen vékony, felszívódó és antimikrobális hatással bíró szálakat tűk segítségével juttatjuk a bőr mélyebb rétegébe. A kezelendő felszín fertőtlenítése után kiválasztjuk a kezeléshez szükséges megfelelő típusú ( egyenes vagy csavart ) és hosszúságú szálakat. A szálak megfelelő irányba és mennyiségben való behelyezése biztosítja a kellő feszességet és bőrmegújulást a későbbiekben. A kívánt mennyiség behelyezése után itt nincs szükség kötés felhelyezésére. Ennél a modern anti-aging eljárásnál nincsenek hegek és a beavatkozás utáni duzzanat és bevérzés is minimális. A Finomszálas Arcfiatalításnál használt szálak esetén minimális a szöveti sérülés, mivel ezek a szálak biokompatibilisak és nagyon vékonyak. A szálak - a sebészetben már régóta használt – polidoxan anyagból készülnek, amelyek lehetnek egyenesek vagy csavartak. Ezek a felszívódó, igen vékony fonalak a bőr mélyebb rétegeiben, a körülöttük levő kötőszöveti rostokban fejtik ki jótékony regenerációs hatásukat. A szálak mentén kialakuló mikrokeringés javulás és a kiváltott kollagén termelődés okozza a bőr alatti lágyrészek megfeszülését és a bőrfelszíni ráncok elsimulását. A kötőszöveti hatás fokozatosan éri el a bőrfelszínt, így a bőr kedvező változása még hónapokig tart. Az idő múltával a szálak teljesen felszívódnak és eltűnnek a szövetek közül, de ismételt kezelések hatására a szálak körül kialakuló finom kötőszöveti reakciók hatása összeadódik és az eredmény tartóssága fokozódik. A regenerációs folyamatok jótékony hatásának köszönhetően az arc és a nyak bőre feszesedik és az új ( régi ), megemelt pozícióban rögzül. A bőr alatti lágyrészekben zajló, finom folyamatok a bőrt és a bőr alatti szöveteket a megfelelő irányba „húzva” és rögzítve visszahelyezik azokat az eredeti pozíciójukba, helyreállítva ezzel a fiatalos arckontúrt. A bőrbe vésődött mély barázdákat önmagában ez az eljárás nem szünteti meg, de ellaposítja azokat. Egyéb kiegészítő eljárásokkal ezeken is tudunk javítani. Ez a modern Finomszálas Arcfiatalító anti-aging beavatkozás az arc sok területén és a nyakon is segít, de nem korrigálja a szemhéjak lazaságát. Kérésre ezeket is elvégezzük a Finomszálas Arcfiatalítással egy időben. Legjobb eredményt az arc együttes kezelése biztosítja.

TEENDŐK MŰTÉT UTÁN

Ez egy minimal invasive beavatkozás, így nincs szükség kórházi benntartózkodásra. Ha kombinált műtét keretében végeztük el a Finomszálas Arcfiatalító anti-aging eljárást, akkor együttesen bíráljuk el ennek szükségességét. Ha önmagában végeztük el a beavatkozást, akkor haza lehet menni az eljárás végeztével. Fontos megjegyezni, hogy a Finomszálas Arcfiatalítással kezelt bőrfelszín reakciója mindenkinél más és más lehet. Az arcfiatalító plasztikai műtét után minden esetben igen rövid pihenés és kímélet szükséges. A műtétet követő 1-2 nap apró kellemetlenségekkel járhat, de ezek csak átmeneti problémák, amelyeket a szálak behelyezését követő duzzanat és feszülés okoz. A beavatkozás után rövid ideig tartó bőrpír és pirosság alakulhat ki. A kezelés alatt és után enyhe fájdalom léphet fel, melynek erőssége függ a behelyezett szálak számától. A legrosszabb esetben sincs szükség kb. 10 napnál hosszabb időre a bőr teljes regenerációjához és a beavatkozás apró jeleinek, pl. tűszúrási pontok vagy duzzanat megszűnéséhez. Igen ritka esetben ezek pár hétig is megmaradhatnak, de azután nyomtalanul eltűnnek. Ezek természetes velejárói lehetnek a Finomszálas Arcfiatalítás anti-aging technikának. Ha szükséges, akkor adunk, ill. folytatjuk a megkezdett vírus- és/vagy baktérium-ellenes kezelést.
A plasztikai beavatkozás utáni első héten tilos minden olyan tevékenységet folytatni, amely az arc vérbőségét okozhatja ! Pl.: erőlködés, bármilyen erős meleghatás, forró, erősen fűszerezett ételek- és alkohol fogyasztása. A plasztikai beavatkozás után 2 hétig tartózkodjon minden megerőltető sporttól és fizikai tevékenységtől ! Kerülni kell a napozást és a szoláriumot ezen időszak alatt ! Már másnap felhelyezhető egy felületes smink és szabad hajat mosni.
Minden plasztikai beavatkozás után rendszeresen ellenőrzésre kell járni, így a Finomszálas Arcfiatalítás után is. Ennek rendszeressége függ a beavatkozás jellegétől és a páciens egyéb alkati tényezőitől. Az előírt időpontokban elvégzett controllok alkalmával megvizsgáljuk a műtéti területet és megbeszéljük  a további teendőket. Kérem, ne feledje, ha bármi kérdése vagy problémája van, akkor az előre megbeszélt időponttól függetlenül is keressen bennünket !

LEHETSÉGES SZÖVŐDMÉNYEK

Ha képzett plasztikai sebész hajtja végre a műtétet, akkor valószínűleg váratlan események nélkül fog lezajlani a beavatkozás és a gyógyulási idő. A Finomszálas Arcfiatalító anti-aging technikánál elhanyagolható a műtéti kockázat és a szövődmények lehetősége, mivel nincs bőrmetszés és preparálás. Az arcfiatalító plasztikai beavatkozásnak   mint minden más műtéti beavatkozásnak   lehetnek komplikációi még ideális körülmények között is. Az általában előforduló műtéti szövődményeken ( vérzés, fertőzés és sebgyógyulási zavar ) kívül - melyek igen ritkák -, lehetnek speciális a Finomszálas Arcfiatalítás anti-aging technikával kapcsolatos szövődmények is. Ezek száma elenyésző. Az arc mozgásával együtt mozognak a behelyezett szálak is, melyek esetleg a behelyezésnél kilökődhetnek, ill. a bőr alatt egymásra csúszhatnak és ezzel csomósodást okozhatnak. Az arcplasztikánál nagyon ritkán előforduló arcideg sérülés a Finomszálas Arcfiatalításnál nem fordul elő, mivel ez a modern anti-aging eljárás beavatkozási szintje nem éri el az idegek lefutásának mélységét. Indirekt behatásra előfordulhat az arcidegműködés átmeneti csökkenése. Ez a funkciózavar átmeneti és rövid idő után teljesen megszűnik. Ilyen átmeneti idegműködési zavart okozhat az ideg közelében végzett fonalbehúzás okozta minimális vongálódás, bevérzés. Ez pár nap alatt teljesen megszűnik, normalizálódik. Igen sok szál behelyezése esetén, ugyan nagyon ritkán, de előfordulhat bakteriális felülfertőzés.
A legmodernebb eszközökkel, anyagokkal és a legkíméletesebb technikával behelyezett szálak esetén is előfordulhat, hogy a behelyezési tűszúrási pontoknál a bőr színe élénk és vörös, tapintata kemény és kissé megvastagodott lesz. Ez leginkább a bőr túlérzékenységének tekinthető és egyéni hajlamtól függ, így jelentős egyéni különbségeket mutathat. Ezen elváltozás idővel csökken, így a heg vékonyodik, színe halványodik. Ha ez mégsem következik be, akkor egyéb hegkezelő eljárásokkal kiegészítve kezeljük azt. A hajas fejbőrben behelyezett szálak körül a haj észrevehetően ritkább lehet, ez főleg ritkahajú egyéneknél fordulhat elő.
A szövődmények megfelelő kezeléssel, beavatkozással leküzdhetők, ill. korrigálhatók, így a beavatkozás végső eredményére nincsenek hatással vagy alig befolyásolják azt.

EREDMÉNY

A forradalmian új Finomszálas Arcfiatalítás áttörés a bőrfiatalításban, mely kíméletesen teszi feszesebbé, fiatalosabbá a kezelendő bőrfelszínt. Ennek az új anti-aging technikának köszönhetően helyreáll az arc és a nyak bőrének a feszessége és visszaadja a középarc teltségét. Természetes úton fiatalítja meg a bőr szerkezetét, így az elért hatás természetes, a páciens arckifejezése kevésbé tűnik fáradtnak. Ezek együttesen fokozzák az arc fiatalosabb és frissebb megjelenését, így növelik az önbizalmat. Indokolt esetben egyéb beavatkozással ( Botox-kezelés, alsó- és felső szemhéjplasztika, ráncfeltöltések és lézeres hámlasztás, zsírfeltöltés, stb. ) még tovább lehet javítani az eredményen. Az arcfiatalító plasztikai beavatkozás magabiztosabbá teszi a hölgyeket és urakat. A behelyezett, finom, teljesen felszívódó szálak elhúzódó, de nem örökké tartó regenerációs hatást fejtenek ki a környező szövetekre. A Finomszálas Arcfiatalító anti-aging technika eredménye fokozható a beavatkozás megfelelő időben történő ismétlésével. Jelenlegi tapasztalataink szerint a módszer tartóssága az első kezelés után 6-9 hónapig tart, de az első kezelés után 6 hónappal megismételt kezelés javítja az eljárás tartósságát. Az első évben elvégzett két kezelést követően 1-2 évente fenntartó kezelés javasolt a megfelelő esztétikai eredmény megtartása érdekében. A helyreállító célzattal behelyezett szálak által elért eredmény hatása rövidebb, mivel a szálak körülötti szövetek nem érintetlenek. A gravitáció, a napfény káros hatásai, a szövetek víztartalmának és rugalmasságának változása az életkorral összefüggő egyéb változások együtt vannak hatással az arc és az arc alatti szövetek mennyiségére, minőségére. Ezek együttesen és negatívan befolyásolják az arcbőrünk állagát, így a megjelenést. Ha az évek nyomot hagynak az arcon és a nyakon, akkor szükség lehet a Finomszálas Arcfiatalító anti-aging beavatkozás ismétlésére, ill. egyéb arcfiatalító beavatkozásra, amely korrigálja ezek káros hatásait.