IPL kezelés, tanácsok

Read so far

IPL kezelés, tanácsok

TANÁCSOK DR GYETVÁN JÁNOS PLASZTIKAI SEBÉSZTŐL
 

MIÉRT ÁTÜTŐ AZ IPL TECHNOLÓGIA A SZŐRTELENÍTÉSBEN ?

A nemkívánatos helyeken lévő szőrt legeredményesebben az IPL technológiával tudjuk eltávolítani. Páciensünk bőre a kezelt területen hosszú évekre szőrtelen, teljesen sima lesz. A szőrszálak nyom nélkül tűnnek el és nincs kiesés a munkából, tanulásból. A kezelés akár ebédidőben is elvégezhető.

HÁNY KEZELÉST KELL ALKALMAZNI A SZŐRSZÁLAK TARTÓS ELTŰNÉSÉHEZ ?

Már az első kezelés után is jól látható az eredmény. A tökéletes szőrtelenítéshez 5-6 alkalomra van szükség. Ugyanis a szőrszálak növekedése három fázisból áll (anagén=növekedési, katagén=átmeneti, telogén=nyugvó). Az eredményes epiláció csak az élettanilag aktív, növekedési szakaszban érhető el, mivel csak ebben a szakaszban szoros a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata. A kezelések száma függ a páciens bőrének és szőrszálainak színétől, valamint a kezelt területtől. Minél fehérebb a bőr és minél sötétebb a szőr, annál hatásosabb a szőrtelenítés. Ezért is javaslom, hogy a kezelések előtti időszakban ne napozzunk vagy szoláriumozzunk, mert a barnább bőr miatt  a bőr-színteszt csökkenti a gép által leadott energiát, ezért a kezelések száma növekedhet.

MIRE KELL MÉG ÜGYELNI A KEZELÉSEK ELŐKÉSZÍTÉSÉNÉL ?

A kezelés alkalmával 2-3 mm hosszú szőrszálak kellenek, hogy legyen minek levezetni az energiát a szőrtüszőhöz. A kezelendő bőrfelület legyen tiszta és kozmetikummentes. A kezelések között átlagosan 1 hónap teljen el, mivel 4 hetente változik a szőrtüszők növekedési fázisa. Az utolsó  kezeléseknél ezt a periódust megnyújthatjuk 5-6 hétre, mivel ekkor már sokkal kevesebb a szőrszál és a még meglévők is egészen gyengék és világos színűek.

MIK A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A KEZELÉSNÉL ?

A legfontosabb az, hogy a bőr színének legmegfelelőbb fény intenzitást válasszuk ki a páciens számára. Ha túl magas teljesítményt választunk, akkor megégethetjük a bőrt. Ha túl alacsony az intenzitás, akkor pedig nem érünk el kellő eredményt. Ezt a pontos energia-kiválasztást könnyíti meg a  színteszt. A színteszt szenzor automatikusan leolvassa a bőr színtelítettségét és beállítja a legoptimálisabb teljesítményt. Így még kisebb tapasztalattal is biztonságosan és eredményesen tudunk kezelni.
Ezen kívül nagyon fontos, hogy fehér papírral vagy fehér sminkceruzával takarjuk ki az anyajegyeket a kezelésnél.

A VILLANÓFÉNNYEL MÉG MILYEN MÁS SZÉPÉSZETI BEAVATKOZÁST VÉGEZHETÜNK ?

Az IPL technológia alkalmas bőrfiatalításra, májfoltok, öregségi foltok, értágulatok és rosacea kezelésére valamint problémás bőr esetén hatékony az acne kezelésére is. A különböző beavatkozásoknál csak a lámpát kell cserélni a kezelőfejen.
A géphez tartozik még egy különleges lámpa, amellyel a pikkelysömörben szenvedő betegeken tudunk segíteni.

MILYEN EGYÉB MODERN BERENDEZÉSEKET ISMER ÉS HASZNÁL, AMELYEK NYOM NÉLKÜL GYÓGYÍTANAK EGYÉB ELVÁLTOZÁSOKAT ?

A visszerességet egy speciális Dióda laserrel lehet megszüntetni. Nincs heg, nincs bevérzés és minimális a fájdalom. A munkából, iskolából való kiesési idő jelenősen lerövidül.
Sok fiatal felnőtt életét keseríti meg  a már nem kívánt vagy nem jól sikerült tetoválás. Ezeket a formával rendelkező vagy forma nélküli alakzatokat is el lehet tüntetni heg nélkül. A festékszemcséket Q-kapcsolt NdYAG laserrel aprítjuk fel, amelyet követően a saját immunrendszerünk szállítja el a festéket. Ennél az eljárásnál is több alkalomra van szükség, mint ahogy az IPL technológiánál is.