Ajakvastagítás

Read so far

Ajakvastagítás

Plasztikai beavatkozást plasztikai sebész végezzen !
A szájkorrekciók igen gyakran alkalmazott nem - sebészeti kozmetikai beavatkozások. Az alsó és felső ajkunk sohasem egyforma. Különbség lehet az ajkak teltségében vagy az ajakpír és a körülötte lévő bőr lefutásában és kiemeltségében. Bőrünk életkorunk előrehaladtával öregedési folyamaton megy keresztül. Csökken a bőr kollagén tartalma és rugalmas rostjainak száma, ezzel párhuzamosan csökken a bőr feszessége. A fentebb leírtak miatt az arc puha, feszes bőre ráncossá válik és a fiziológiásan meglévő finom redők elmélyülnek, újabb és újabb ráncok keletkeznek. Ajkaink megkisebbednek és elvékonyodnak. Ez a folyamat mindenkinél más – más életkorban kezdődik és változó sebességgel halad előre. Vannak olyan hölgyek és urak, akiknél ez már igen fiatal korban megjelenik. Az egyén alkati tulajdonságain túl bizonyos tényezők erősen befolyásolják, felgyorsítják a bőr természetes öregedési folyamatát. Ezek a tényezők a földrajzi hovatartozás, az időjárási viszonyok ( napos órák száma, nedvesség, szél, hőingadozás ), a túlzott napozás, életmódbeli szokások ( túlzott stressz, ~ alkohol- és nikotinfogyasztás, nem elegendő alvás, pihenés hiánya), bizonyos betegségek ( májbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, bizonyos gyógyszerek tartós szedése ). Minél több ultraibolya sugárzás éri a bőrét élete folyamán, annál nagyobb a bőr károsodása. Mindezen elváltozások igen szembetűnőek az arcon:  a homlokon, a szemek körül, a két szemöldök között és az orr két oldalán, valamint a nyakon. A kialakult elváltozások miatt idősebbnek néz ki, mint amilyennek érzi magát. Az ajakvastagítás és ajakkontúr kiemelése  minden felnőttnél alkalmazható, akinél már korán megjelentek ezek az öregedési jelek vagy csak a genetikai adottságok okozta ajakformán szeretne javítani. Az ajakfeltöltő kezelés nem tud korrigálni minden, a páciens által megálmodott, néha irreális elvárást. Nem lehet mindent ezzel a nem sebészeti beavatkozással megoldani. Ennek egyrészt a beavatkozás jellege a korlátja, másrészt csak olyan korrekció hajtható végre, amely illeszkedik az arc harmóniájába és nem befolyásolja hátrányosan azt. Az ajakfeltöltő kezelés önmagában nem oldja meg a  szájkörnyéki ráncokat és az arc bőrének lazaságát, mély redőit és ráncait.
Bármilyen feltöltéses eljárást is alkalmazunk, tudni kell, hogy a kezelés tüneti. A beadott anyagok döntő többsége felszívódó. A páciensek egyéni érzékenysége, képessége a felszívódásra igen változó. A kezelés során természetes ( szervezetünkben is meglevő ) töltőanyagot fecskendezünk az ajkakba, ezzel növelve az ajkak teltségét és kiemelve az ajakkontúrt. A töltőanyag biztonságos, hosszan tartó, de nem maradandó. Az általunk használt töltőanyag hyaluronsav alapanyagú, mely természetesen is jelen van a szervezetünkben. Ennek a molekula-szerkezetét módosították, hogy a felszívódása hosszabb legyen. Előzetes egyeztetés alapján saját zsír visszatöltése is lehetséges, amely ha nem szívódik fel tartós eredményt biztosít. A zsírt zsírszívással nyerjük és kezelés után juttatjuk vissza a kívánt területbe. A kezelés végén az ajkak teltekké válnak és az ajakkontúr kiemelődik. A beadást követően a páciens azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez. A kezelés a hatás múltával biztonságosan ismételhető. A kezelés teljes eredménye általában a kozmetikai beavatkozás elvégzése után azonnal látható. Természetes elvárás a hölgyek részéről, hogy ajkuk telt és feszes legyen, így arcvonásaik fiatalosak maradjanak  minden életkorban. Az ajakvastagítás teltebbé, feszesebbé és fiatalosabbá teszi a vékony ajkakat. Indokolt esetben egyéb beavatkozással ( arcplasztika, Botox kezelés és lézeres hámlasztás ) még tovább lehet javítani az eredményen. Az ajakvastagítás magabiztosabbá teszi a hölgyeket. A töltőanyag hatása fokozatosan szűnik meg, de a hatás elmúltával a kezelés ismételhető. Az ismételt kezelések hatása egyre hosszabb ideig tart, így ritkábban kell ezeket ismételni a későbbiekben. Az ajakfeltöltés fokozza a fiatalos megjelenést és növeli a hölgyek önbizalmát.

KI ALKALMAS AJAKVASTAGÍTÁSRA ?

  • Ajkai keskenyek és kicsik.
  • Száját jellegtelennek érzi.
  • Elégedetlen az ajakkontúrral.
  • Jellegtelennek érzi az ajkát az arc egyéb részeihez képest.
  • Aszimmetria van az alsó és felső ajkak között.

Az ajakfeltöltő kezelés ezek mindegyikén javíthat. Az ajakfeltöltő kezelés nem tud korrigálni minden, a páciens által megálmodott, néha irreális elvárást. Nem lehet mindent ezzel a nem sebészeti beavatkozással megoldani. Ennek egyrészt a beavatkozás jellege a korlátja, másrészt csak olyan korrekció hajtható végre, amely illeszkedik az arc harmóniájába és nem befolyásolja hátrányosan azt. Az ajakfeltöltő kezelés önmagában nem oldja meg a  szájkörnyéki ráncokat és az arc bőrének lazaságát, mély redőit és ráncait. Ezeket az elváltozásokat is el lehet tüntetni, de egyéb beavatkozásokkal kell kiegészíteni a kezelést ( arcplasztika, lézeres hámlasztás és Botox kezelés ).

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ

Konzultáció alkalmával megbeszéljük a problémát és az Ön által kívánt eredményt.  Szóba kerül minden olyan dolog, amely összefüggésbe hozható a ajakfeltöltéssel és fontos az arc fiatalító kozmetikai beavatkozása szempontjából. Megvizsgáljuk a szájat, a szájkörnyéket és az arcot ill. ezek egymáshoz viszonyított arányát. Felhívjuk a figyelmet a genetikai adottságokra, az esetleges aszimmetriára ill. az esetleges idegi érintettségre, amelyek befolyásolják a műtéti tervet. Kitérünk az ajkak teltségére és az ajakpír lefutására. Van olyan aszimmetria, amelyet a jól elvégzett kezelés sem tud korrigálni. Javaslatot teszünk egyéb szükséges beavatkozásokra, amelyek javítják az arc megjelenését. Ezeket általában együtt alkalmazzuk az ajakfeltöltéssel: arcplasztika, Botox kezelés és lézeres hámlasztás.
Készítünk pár képet – több irányból - a jelenlegi állapotról. A fotók lehetővé teszik a páciensnek az arc több irányból történő vizsgálatát és értékelését. Ha az arcon egyéb lényeges elváltozások is vannak,  akkor önmagában az ajakfeltöltés nem elegendő, szükség lehet egyéb beavatkozásra is. Ennek szükségességét Önnel együtt döntjük el. Egy tükör előtt állva megmutatjuk a műtét várható eredményét.
Információkat kérünk az egészségügyi állapotról, a szedett gyógyszerekről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről. Nagyon fontos, hogy pontos információt kapjunk minden egészségügyi problémáról, hogy a beavatkozást  a lehető legnagyobb gondossággal tudjuk megtervezni. A kellő felvilágosítást követő, jól megtervezett kozmetikai beavatkozás biztosítja Ön számára a legnagyobb megelégedettséget.

AZ AJAKVASTAGÍTÁS ISMERTETÉSE

TEENDŐK A BEAVATKOZÁS ELŐTT

Ha Ön dohányzik, aszpirint, egyéb véralvadásgátló gyógyszert vagy más gyulladáscsökkentő tablettát, ill. egyéb gyógyszert szed, kérem jelezze ezt nekünk ! Ezek a szerek fokozhatják a vérzési hajlamot vagy egyéb interakciót okozhatnak a műtét alatt.

A BEAVATKOZÁS

A ajakvastagítás nem igényel érzéstelenítést, minimális fájdalommal jár. Amennyiben Ön érzékenyebb a fájdalomra, akkor természetesen alkalmazunk helyi érzéstelenítést.
A beavatkozás kezdetén megkérjük a pácienst, hogy ráncolja a szájkörnyékét, húzza száját széles mosolyra és csücsörítsen, hogy pontosan megtervezhessük az injekciózás helyeit. A töltőanyagot egy vékony tűvel juttatjuk az ajkak megfelelő rétegébe és területébe.

TEENDŐK A BEAVATKOZÁS UTÁN

Az ajakfeltöltés után minden esetben pihenés és maximális kímélet javasolt. Ajánlott a kezelt terület hűtése a kezelés napján, amely csökkenti a duzzanatatot és az átmeneti kipirulást. Nem szabad a kezelt területet masszírozni.
A beavatkozást követő 1 - 3 nap több kellemetlenséggel járhat, de ez csak átmeneti probléma, amelyet a fentebb leírt elváltozások okoznak. A kezdeti elszíneződés és oedéma csak átmeneti és gyorsan megszűnik.
A beavatkozás hegek keletkezésével nem jár.
A plasztikai beavatkozás után 1 hétig tartózkodjon minden megerőltető sporttól és fizikai tevékenységtől ! Kerülni kell a napozást és a szoláriumot ezen időszak alatt !
Minden plasztikai beavatkozás után rendszeresen kell ellenőrzésre járni, így az ajakvastagítás után is. Ennek rendszeressége függ a beavatkozás jellegétől és a páciens egyéb alkati tényezőitől. Az előírt időpontokban elvégzett controllok alkalmával megvizsgáljuk a műtéti területet és megbeszéljük  a további teendőket. Kérem, ne feledje, ha bármi kérdése vagy problémája van, akkor az előre megbeszélt időponttól függetlenül is keressen bennünket !

LEHETSÉGES SZÖVŐDMÉNYEK

Ha képzett plasztikai sebész hajtja végre a beavatkozást, akkor valószínűleg váratlan események nélkül fog lezajlani a kezelés és a beavatkozás utáni periódus. Az ajakfeltöltő kezelésnek   mint minden más beavatkozásnak még ideális körülmények között is lehetnek komplikációi. Az általában előforduló műtéti szövődményeken ( vérzés és fertőzés ) kívül - melyek igen ritkák -, lehetnek speciális, az ajakvastagítással kapcsolatos szövődmények is: átmeneti zsibbadtság, duzzanat, elszíneződés és égő érzés a beadás helyén. Néhány páciens beszámolt átmeneti fejfájásról és hányingerről. Igen kis százalékban előfordult a kezelés nem teljes hatásossága.
A szövődmények megfelelő kezeléssel, beavatkozással leküzdhetők ill. a töltőanyag hatásának múltával önmaguktól megszűnnek. Maradandó elváltozást nem okoznak.

EREDMÉNY

Az ajakvastagítás teltebbé, feszesebbé és fiatalosabbá teszi a vékony ajkakat. Indokolt esetben egyéb beavatkozással ( arcplasztika, Botox kezelés és lézeres hámlasztás ) még tovább lehet javítani az eredményen. Az ajakvastagítás magabiztosabbá teszi a hölgyeket. A töltőanyag hatása fokozatosan szűnik meg, de a hatás elmúltával a kezelés ismételhető. Az ismételt kezelések hatása egyre hosszabb ideig tart, így ritkábban kell ezeket ismételni a későbbiekben.