Thigh Lift

Read so far

Thigh Lift

Plasztikai beavatkozást plasztikai sebész végezzen !
A combplasztika egy ritkább esztétikai beavatkozás. Bőrünk életkorunk előrehaladtával öregedési folyamaton megy keresztül. Csökken a bőr kollagén tartalma és rugalmas rostjainak száma, ezzel párhuzamosan csökken a bőr feszessége. Bőrünk testszerte egyre petyhüdtebbé válik, a gravitáció hatása egyre kifejezettebb lesz. A bőr és a bőr alatti kötőszövetek sorvadása következtében bőrünk meglazul, lógni kezd. Ez a folyamat mindenkinél más – más életkorban kezdődik és változó sebességgel halad előre. Az egyén alkati tulajdonságain túl bizonyos tényezők erősen befolyásolják, felgyorsítják a bőr természetes öregedési folyamatát. Ezek a tényezők a földrajzi hovatartozás, az időjárási viszonyok ( napos órák száma, nedvesség, szél, hőingadozás ), a túlzott napozás, az életmódbeli szokások ( túlzott stressz, ~ alkohol- és nikotinfogyasztás, nem elegendő alvás, a pihenés hiánya), bizonyos betegségek ( májbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség ), bizonyos gyógyszerek tartós szedése. Minél több ultraibolya sugárzás éri a bőrét élete folyamán, annál nagyobb a bőr károsodása. A kialakult elváltozások miatt idősebbnek néz ki, mint amilyennek érzi magát. Másik fontos tényező: hízáskor a comb átmérője jelentősen megnövekedhet, így előnytelenül változik meg a testkontúr. Gyakran a bőr kinyúlását a zsírfölösleg helyi lerakódása okozza a combokon. Az igen nagy súly miatt a kitágult bőr elveszti rugalmasságát, petyhüdtté és lógóvá válik. A két comb belső oldala összefekszik és gyakori bőrproblémák alakulhatnak ki. Még a szigorú diéta és a komoly testedzés sem teszi ismét feszessé a bőrt. A zsírszívás csak karcsúbb formát eredményez, míg a combplasztika újra is szabja a comb körfogatát. Természetes elvárás a hölgyek és urak részéről, hogy testformájuk karcsú és fiatalos legyen. A combplasztika a felesleges bőr kimetszésével és liposuctioval együtt biztosítja ezt. Tudomásul kell venni, hogy a műtéti hegek sohasem lesznek láthatatlanok, de idővel elhalványodnak és beolvadnak a környezetükbe. A műtét előtt nem tudjuk megjósolni a hegek minőségét. Ideális esetben vékony hegek keletkeznek a comb belső oldalán.  Ezek anatómiai adottságaink miatt rejtett pozícióban helyezkednek el.
A combplasztika végleges eredménye általában a teljes duzzanat megszűnte után látható. A műtét eredményeként a comb bőre feszessé, karcsúbbá és fiatalossá válik a jelentős mennyiségű zsír- és bőrfelesleg eltávolítása következtében. A kellő mennyiségű bőr és zsír eltávolításával tartós és szép eredmény biztosítható.

KI ALKALMAS COMBPLASZTIKÁRA ?

  • Nagy és lelógó a comb belső oldalán a bőr és a zsír.
  • A combja erősen megvastagodott, meghaladja a test arányait.
  • A combok belső felszínei összeérnek, így gyakran irritáltak és váladékoznak.
  • Fokozott zsírlerakódás a comb területén.

A combplasztika nem tud korrigálni minden a páciens által megálmodott - néha irreális - elvárást a combon. Nem lehet műtéttel mindent megoldani. Ennek egyrészt műtéttechnikai korlátai vannak, másrészt csak olyan korrekció hajtható végre, mely illeszkedik a test harmóniájába.

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ

Konzultáció alkalmával megbeszéljük a problémát és az Ön által kívánt eredményt.  Szóba kerül minden olyan dolog, amely összefüggésbe hozható a combplasztikával és fontos a plasztikai beavatkozás szempontjából. Megvizsgáljuk a combot függőleges és vízszintes helyzetben. Felmérjük a bőr tónusát és a megereszkedés fokát. Felhívjuk a figyelmet a bőr alatti zsír mennyiségére és elhelyezkedésére. Kitérünk a comb bőrének és kötőszövetének minőségére, valamint az esetleges korábbi műtéti hegekre. Van olyan heg, mely hatással van a műtéti tervre és a plasztikai műtét későbbi eredményére.
Készítünk pár képet – több irányból - a jelenlegi állapotról. A fotók lehetővé teszik a páciensnek a comb több irányból történő vizsgálatát és értékelését.
Információkat kérünk az egészségügyi állapotról, a szedett gyógyszerekről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről. Nagyon fontos, hogy pontos információt kapjunk minden egészségügyi problémáról, hogy a beavatkozást  a lehető legnagyobb gondossággal tudjuk megtervezni. A kellő felvilágosítást követő, jól megtervezett combplasztika biztosítja Ön számára a legnagyobb megelégedettséget.
A comb plasztikai megkisebbítését követő jelentős fogyás és hízás befolyásolhatja a combplasztika későbbi eredményét.

A COMBPLASZTIKA ISMERTETÉSE

TEENDŐK MŰTÉT ELŐTT

A comb esztétikai műtéte előtt szükség van néhány vizsgálatra: vérvizsgálat, EKG és mellkas RTG. Ezen eredmények birtokában lesz biztonsággal elvégezhető a műtét. Ha Ön dohányzik, aszpirint, egyéb véralvadásgátló gyógyszert vagy más gyulladáscsökkentő tablettát, ill. egyéb gyógyszert szed, kérem, jelezze ezt nekünk ! Ezek a szerek fokozhatják a vérzési hajlamot vagy egyéb interakciót okozhatnak az altatás alatt.

MŰTÉTI ELJÁRÁS

A combplasztikát csaknem mindig altatásban végezzük ( válogatott esetben intravénás bódításban és helyi érzéstelenítésben is elvégezhető ) kórházi háttérrel. Ez utóbbi két fájdalomcsillapítási eljárás csak egészen kicsi bevatkozásnál lehetséges. Az Ön biztonsága érdekében az altatásban végzett plasztikai műtét közben monitorral ellenőrizzük szívverését, pulzusát, vérnyomását és vérének oxygén tartalmát.
Antibiotikum védelemben operálunk az Ön minél nagyobb biztonsága érdekében.
A combplasztika műtéti metszését mindig egyénileg határozzuk meg. Nem mindenki alkalmas bármelyik metszésre. A lelógó, összfekvő belső combfelszíneknél a bőr-zsír mérete és formája, a megereszkedés mértéke, valamint a páciens elvárása együttesen befolyásolja a legmegfelelőbb technika kiválasztását és az eltávolítandó szövetmennyiség mértékét. A metszés lefutását befolyásolja a comb struktúrája és a kisebbítés mértéke is. Korábbi műtéti hegek a combon befolyásolhatják a combplasztika eredményét. Igyekszünk a lehető legkevesebb, rejtett pozíciójú heggel a legszebb formát elérni. A leggyakoribb megoldásnál hosszanti metszést ejtünk a comb belső oldalán, ebből távolítjuk el a megnyúlt bőrt az alatta elhelyezkedő zsírállománnyal együtt. Egy függőleges babérlevél alakú területet távolítunk el. Minél nagyobb a comb körfogata, annál hosszabb lesz a metszés. Extrém esetben „T” alakú heggel tudjuk eltávolítani a felesleges mennyiséget, melynek során a „T” vízszintes szára a lágyékban helyezkedik el. A műtét során a comb bőrét kisebb területen alápreparáljuk. Tekintettel a nagyobb sebfelszínre a leggondosabb vérzéscsillapítás mellett is mindig van egy kevés szivárgó vérzés és oedéma,  melyet egy-egy drain segítségével távolítunk el a sebüregből. Ezzel gyorsabb és biztonságosabb lesz a gyógyulás, csökken a combműtét utáni fájdalom és elősegíti a bőr gyorsabb letapadását. Ezeket a szivárgó mennyiség megszűnése után távolítjuk el, kb. 3-5 nap múlva. Az esetek jelentős részében zsírszívással is kiegészíthetjük a plasztikai beavatkozást.
A combplasztika végén gézlapokkal fedjük a sebeket és feladjuk a választott rugalmas kötést.

TEENDŐK MŰTÉT UTÁN

Helyi érzéstelenítésben vagy intravénás bódításban végzett műtét után haza lehet menni. Ha a műtét altatásban történt, egy éjszakát célszerű a kórházban tölteni. Távozáskor általában a drainek még vezetnek, ezért ezekkel együtt lehet távozni a kórházból. A comb plasztikai rekonstrukciója után minden esetben pihenés és a comb maximális kímélete javasolt. A műtétet követő 1-3 nap több kellemetlenséggel járhat, de ez csak átmeneti probléma, melyet az új forma feszítő hatása okoz. Már a műtét másnapján fel kell kelni az ágyból és rövid sétákat tenni a szobában, ezzel javítva a keringést ! Hosszasan ülni vagy feküdni nem szabad ! Éjszaka célszerű felpolcolt alsó végtagokkal aludni !
A kezdeti elszíneződés és oedéma csak átmeneti és gyorsan megszűnik. Ez természetes velejárója a műtétnek. A varratszedés általában 2 – 3 hét után várható, amikor a feszülés már jelentősen csökkent. A speciális rugalmas kötés viselése 4 - 6 hétig javasolt. A combplasztika után 2 hétig ne vezessen autót, 6 hétig tartózkodjon minden megerőltető sporttól és fizikai tevékenységtől ! Kerülni kell a napozást és a szoláriumot ezen időszak alatt ! A kímélő periódus letelte után a hegeket  még sokáig fényvédő krémmel kell kezelni és védeni !
Minden plasztikai beavatkozás után rendszeresen ellenőrzésre kell járni, így a combplasztika után is ! Ennek rendszeressége függ a beavatkozás jellegétől és a páciens egyéb alkati adottságaitól. Az előírt időpontokban elvégzett controllok alkalmával megvizsgáljuk a műtéti területet és megbeszéljük  a további teendőket. Kérem, ne feledje, ha bármi kérdése vagy problémája van, akkor az előre megbeszélt időponttól függetlenül is keressen bennünket !

LEHETSÉGES SZÖVŐDMÉNYEK

Ha képzett plasztikai sebész hajtja végre a műtétet, akkor valószínűleg váratlan események nélkül fog lezajlani az operáció és a gyógyulási időszak. A comb plasztikai műtétének - mint minden más műtéti beavatkozásnak -, lehetnek komplikációi, még ideális körülmények között is. Az általában előforduló műtéti szövődményeken ( vérzés, fertőzés, sebgyógyulási zavar és trombózis ) kívül - melyek igen ritkák -, lehetnek speciális, a combplasztikával kapcsolatos szövődmények is. Nagy kimetszést igénylő combplasztikánál a heg két végén csücsökképződés lehet. Ezeket egy későbbi beavatkozással teljesen meg lehet szüntetni. Ez inkább a nagyon lelógó, megnyúlt belső combfelszíni bőr- és zsírtöbbletre jellemző. A sebgyógyulási és keringési zavar különösen jellemző lehet dohányosoknál és cukorbetegeknél, akiknek nem olyan tökéletes a bőrkeringésük. Ilyen esetekben átmeneti váladékozás és nagyon ritkán bőrelhalás is előfordulhat. Ezeket a kis sebgyógyulási problémákat egy későbbi iőpontban elvégzett, kisebb helyreállító beavatkozással kiválóan lehet korrigálni. A comb belső felszínének érzékenysége átmenetileg csökkenhet. Ez pár hét, hónap alatt megszűnik, normalizálódik.
A legmodernebb eszközökkel, anyagokkal és a legkíméletesebb technikával behelyezett varratok esetén is előfordulhat, hogy a heg színe élénk és vörös, tapintata kemény és kissé kiszélesedett lesz. Ez leginkább az egyéni hajlamtól függ, így jelentős egyéni különbségeket mutathat. Ezen elváltozás idővel csökken, így a heg vékonyodik, színe halványodik. Ha ez mégsem következik be, akkor a heget eltávolítjuk és egyéb hegkezelő eljárásokkal kiegészítve kezeljük az új sebet.
A szövődmények megfelelő kezeléssel, beavatkozással leküzdhetők, ill. korrigálhatók, így a műtét végső eredményére nincsenek hatással vagy alig befolyásolják azt.

EREDMÉNY

A combplasztika laposabbá, feszesebbé, fiatalosabbá és előnyösebb formájúvá teszi a combokat. A comb műtétét követően a hölgyek és urak magabiztosabbak lesznek és visszakapják fiatalos önbizalmukat. A combplasztika változatlan testsúly mellett igen hosszú ideig tart. A jelentősebb hízás, fogyás, a szövetek víztartalmának és rugalmasságának változása és az életkorral összefüggő egyéb változások hatással vannak az egész szervezetre, így a combokra is. Ha a súlyingadozás nyomot hagy a combokon, akkor szükség lehet egy ismételt combkorrekcióra, mely általában az eredeti műtétnél kisebb beavatkozás.