Permanent Lip Augmentation - Permalip

Read so far

Permanent Lip Augmentation - Permalip

Plasztikai beavatkozást plasztikai sebész végezzen !
Az implantátummal történő tartós ajakvastagítás egy új szépészeti eljárás. A felső ajkat megvastagítja, szép ívet adva neki és csökkentve ráncait.  Az alsó ajak esetén megfelelő teltséget biztosít. Az alsó és felső ajkunk sohasem egyforma vastagságú. Különbség lehet az ajkak teltségében vagy az ajakpír és a körülötte lévő bőr lefutásában és kiemeltségében. Bőrünk életkorunk előrehaladtával öregedési folyamaton megy keresztül. Csökken a bőr kollagén tartalma és rugalmas rostjainak száma, ezzel párhuzamosan csökken a bőr feszessége. A fentebb leírtak miatt az arc puha, feszes bőre ráncossá válik és a fiziológiásan meglévő finom redők elmélyülnek, újabb és újabb ráncok keletkeznek. Ajkaink megkisebbednek és elvékonyodnak. Ez a folyamat mindenkinél más – más életkorban kezdődik és változó sebességgel halad előre. Vannak olyan hölgyek és urak, akiknél ez már igen fiatal korban megjelenik. Az egyén alkati tulajdonságain túl bizonyos tényezők erősen befolyásolják, felgyorsítják a bőr természetes öregedési folyamatát. Ezek a tényezők a földrajzi hovatartozás, az időjárási viszonyok ( napos órák száma, nedvesség, szél, hőingadozás ), a túlzott napozás, életmódbeli szokások ( túlzott stressz, ~ alkohol- és nikotinfogyasztás, nem elegendő alvás, pihenés hiánya), bizonyos betegségek ( májbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, bizonyos gyógyszerek tartós szedése ). Minél több ultraibolya sugárzás éri a bőrét élete folyamán, annál nagyobb a bőr károsodása. Mindezen elváltozások igen szembetűnőek az arcon: a homlokon, a szemek körül, a két szemöldök között és az orr két oldalán, valamint a nyakon. A kialakult elváltozások miatt idősebbnek néz ki, mint amilyennek érzi magát. Az implantátummal történő maradandó ajakvastagítás  minden felnőttnél alkalmazható, akinél már korán megjelentek ezek az öregedési jelek vagy csak a genetikailag adott  ajakformáján szeretne javítani. Az ajakimplantátum  nem tud korrigálni minden- a páciens által megálmodott- néha irreális elvárást. Nem lehet mindent ezzel a beavatkozással megoldani. Ennek egyrészt a beavatkozás jellege a korlátja, másrészt csak olyan korrekció hajtható végre, amely illeszkedik az arc harmóniájába és nem befolyásolja hátrányosan azt. A megfelelő méretű ajakvastagító implantátum önmagában nem szüntet meg minden szájkörnyéki ráncot, de csökkenti azokat. Nem tudja korrigálni az arc bőrének lazaságát, mély redőit és ráncait.
Ellentétben a feltöltéses eljárásokkal ez a kezelés nem átmeneti, hanem tartós. A különböző injekciós feltöltő eljárások hatásossága eltérő, alkalmazásukat bizonyos időközönként ismételni kell. Az ajkak anatómiai adottságainak és a páciens elvárásainak megfelelően kell kiválasztani a legoptimálisabb méretű implantátumot. A behelyezett implantátum tartósan helyben marad, nem szívódik fel. A beavatkozás alkalmával egy speciális formájú implantátumot helyezünk be az ajkakba, mely puha, tömör, elasztikus szilikonból készült, így nem repedhet meg, tehát nem szivárog és nem veszít a térfogatából. Az implantátum formája harmonizál az ajakkal, sima, nem porózus felszínű.A kezelés során könnyen behelyezhető az ajkakba, ezzel növelve az ajkak teltségét. Bár az ajkakba behelyezhető implantátum tartós, maradandó célra készült, de szükség esetén bármikor könnyedén eltávolítható. Az általunk használt ajakimplantátum alapanyagának és felszíni kiképzésének köszönhetően biztonságos és természetes megjelenést biztosít. A megfelelő méretű implantátum esetén a partner nem érzékeli az implantátumot. Előzetes egyeztetés alapján saját zsír visszatöltése is lehetséges, amely ha nem szívódik fel tartós eredményt biztosít. A zsírt zsírszívással nyerjük és kezelés után juttatjuk vissza a kívánt területbe. A kezelés végén az ajkak teltekké válnak és az ajakkontúr kiemelődik. A beavatkozást követően a páciens azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez. A kezelést nem kell ismételni, mivel tartós. Amennyiben a páciens idővel keveselné ajkai nagyságát,  az implantátum könnyedén  nagyobb méretűre cserélhető. A kezelés teljes eredménye általában a  beavatkozás elvégzése után azonnal látható, de a pár napig tartó duzzanat megszűnte után válik véglegessé. Természetes elvárás a hölgyek részéről, hogy ajkuk telt és feszes legyen, így arcvonásaik fiatalosak maradjanak minden életkorban. Az ajakvastagítás teltebbé, feszesebbé és fiatalosabbá teszi a vékony ajkakat. Indokolt esetben egyéb beavatkozással ( arcplasztika, Botox kezelés és lézeres hámlasztás ) még tovább lehet javítani az eredményen. Az ajakvastagítás magabiztosabbá teszi a hölgyeket. Az ajakimplantátum hatása nem szűnik meg, az eredmény tartós, ismétlésre nincs szükség. Az ajakvastagítás permanens implantátummal fokozza a fiatalos megjelenést és növeli a hölgyek önbizalmát.

KI ALKALMAS TARTÓS AJAKVASTAGÍTÁSRA ?

  • Ajkai keskenyek és kicsik.
  • Száját jellegtelennek érzi.
  • Elégedetlen az ajakkontúrral.
  • Jellegtelennek érzi az ajkát az arc egyéb részeihez képest.
  • Aszimmetria van az alsó és felső ajkak között.

A permanens implantátummal végzett ajakvastagítás ezek mindegyikén javíthat. Nem lehet mindent ezzel a beavatkozással megoldani. Ennek egyrészt a beavatkozás jellege a korlátja, másrészt csak olyan korrekció hajtható végre, amely illeszkedik az arc harmóniájába és nem befolyásolja hátrányosan azt. A megfelelő méretű ajakvastagító implantátum önmagában nem szüntet meg minden szájkörnyéki ráncot, de csökkenti azokat. Nem tudja korrigálni az arc bőrének lazaságát, mély redőit és ráncait. Ezeket az elváltozásokat is el lehet tüntetni, de egyéb beavatkozásokkal kell kiegészíteni a kezelést ( arcplasztika, lézeres hámlasztás és Botox kezelés ).

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ

Konzultáció alkalmával megbeszéljük a problémát és az Ön által kívánt eredményt.  Szóba kerül minden olyan dolog, amely összefüggésbe hozható az ajakvastagításal és fontos az arc fiatalító kozmetikai beavatkozása szempontjából. Megvizsgáljuk a szájat, a szájkörnyéket és az arcot ill. ezek egymáshoz viszonyított arányát. Felhívjuk a figyelmet a genetikai adottságokra, az esetleges aszimmetriára ill. az esetleges idegi érintettségre, amelyek befolyásolják a műtéti tervet. Kitérünk az ajkak teltségére és az ajakpír lefutására. Van olyan aszimmetria, amelyet a jól elvégzett kezelés sem tud korrigálni. Javaslatot teszünk egyéb szükséges beavatkozásokra, amelyek javítják az arc megjelenését. Ezeket általában együtt alkalmazzuk az ajakvastagítással: arcplasztika, Botox kezelés és lézeres hámlasztás.
Készítünk pár képet – több irányból - a jelenlegi állapotról. A fotók lehetővé teszik a páciensnek az arc több irányból történő vizsgálatát és értékelését. Ha az arcon egyéb lényeges elváltozások is vannak, akkor önmagában az ajakvastagítás nem elegendő, szükség lehet egyéb beavatkozásra is. Ennek szükségességét Önnel együtt döntjük el. Egy tükör előtt állva megmutatjuk a beavatkozás várható eredményét.
Információkat kérünk az egészségügyi állapotról, a szedett gyógyszerekről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről. Nagyon fontos, hogy pontos információt kapjunk minden egészségügyi problémáról, hogy a beavatkozást a lehető legnagyobb gondossággal tudjuk megtervezni. A kellő felvilágosítást követő, jól megtervezett kozmetikai beavatkozás biztosítja Ön számára a legnagyobb megelégedettséget.

A TARTÓS AJAKVASTAGÍTÁS ISMERTETÉSE

TEENDŐK A BEAVATKOZÁS ELŐTT

Ha Ön dohányzik, aszpirint, egyéb véralvadásgátló gyógyszert vagy más gyulladáscsökkentő tablettát, ill. egyéb gyógyszert szed, kérem jelezze ezt nekünk ! Ezek a szerek fokozhatják a vérzési hajlamot vagy egyéb interakciót okozhatnak a műtét alatt.

A BEAVATKOZÁS

A beavatkozás kezdetén megkérjük a pácienst, hogy ráncolja a szájkörnyékét, húzza száját széles mosolyra és csücsörítsen, hogy pontosan megtervezhessük az implantátum méretét és behelyezésének technikáját. Az implantátum kiválasztása függ az ajak hosszától, vastagságától, valamint a páciens elvárásától. A megfelelő átmérőjű és hosszúságú implantátum kiválasztása után az ajkakon helyi érzéstelenítést végzünk. A megfelelően elvégzett fájdalomcsillapítás után fájdalommentes a beavatkozás. A száj két sarkának belső oldalán kicsi metszést ejtünk, melyeken keresztül az ajkak megfelelő rétegébe csatornát képezünk és egy speciális eszközzel behúzzuk az implantátumot,majd  középre igazítjuk azt. A felső és az alsó ajkak vastagítását is ugyanabból a két kicsi metszésből végezzük el. A bemetszéseket felszívódó varrattal zárjuk be. A beavatkozás kb. 30 perc alatt elvégezhető, minimális kellemetlenséggel jár.

TEENDŐK A BEAVATKOZÁS UTÁN

Az ajakvastagítás után minden esetben pihenés és maximális kímélet javasolt. Ajánlott a kezelt terület hűtése a kezelés napján, amely csökkenti a duzzanatatot és az átmeneti kipirulást. Nem szabad a kezelt területet masszírozni.
A beavatkozást követő 1 - 3 nap több kellemetlenséggel járhat, de ez csak átmeneti probléma, amelyet a fentebb leírt elváltozások okoznak. A kezdeti elszíneződés és oedéma csak átmeneti és gyorsan megszűnik.
A beavatkozás hegek keletkezésével nem jár.
A plasztikai beavatkozás után 1 hétig tartózkodjon minden megerőltető sporttól és fizikai tevékenységtől ! Kerülni kell a napozást és a szoláriumot ezen időszak alatt !
Minden plasztikai beavatkozás után rendszeresen kell ellenőrzésre járni, így az ajakvastagítás után is. Ennek rendszeressége függ a beavatkozás jellegétől és a páciens egyéb alkati tényezőitől. Az előírt időpontokban elvégzett controllok alkalmával megvizsgáljuk a műtéti területet és megbeszéljük  a további teendőket. Kérem, ne feledje, ha bármi kérdése vagy problémája van, akkor az előre megbeszélt időponttól függetlenül is keressen bennünket !

LEHETSÉGES SZÖVŐDMÉNYEK

Ha képzett plasztikai sebész hajtja végre a beavatkozást, akkor valószínűleg váratlan események nélkül fog lezajlani a kezelés és a beavatkozás utáni periódus. Az ajakvastagításnak   mint minden más beavatkozásnak még ideális körülmények között is lehetnek komplikációi. A beavatkozás után egy-két napig állhat fenn fájdalom, mely gyógyszeresen csillapítható. Az ajkak érzékenysége kb. 2 hét alatt múlik el. Az általában előforduló műtéti szövődményeken ( vérzés és fertőzés ) kívül - melyek igen ritkák -, lehetnek speciális, az ajakvastagítással kapcsolatos szövődmények is: átmeneti zsibbadtság, duzzanat, elszíneződés és égő érzés a beadás helyén. A duzzanat és a nehezített ivás nem tart tovább 1 hétnél. Néhány páciens beszámolt átmeneti fejfájásról és hányingerről. Igen kis százalékban előfordult a kezelés nem teljes hatásossága.
A szövődmények megfelelő kezeléssel, beavatkozással lekűzdhetők ill. 1 hónap alatt maguktól elmúlnak. Maradandó elváltozást nem okoznak.

EREDMÉNY

Az ajakvastagítás teltebbé, feszesebbé és fiatalosabbá teszi a vékony ajkakat. Indokolt esetben egyéb beavatkozással ( arcplasztika, Botox kezelés és lézeres hámlasztás ) még tovább lehet javítani az eredményen. Az ajakvastagítás magabiztosabbá teszi a hölgyeket. Az ajakimplantátum hatása tartós, így ismétlésre nincs szükség. Amennyiben a páciens később nagyobb ajkakat szeretne, az implantátum könnyedén nagyobbra cserélhető.